Voor het eten alvast een toetje bestellen

 

Tegenover me hoor ik Meike en Renee praten over recepten. Je zou er gewoon giga honger van krijgen. Ochtend, lunchtijd, avond.. mij kun je zelfs wákker maken voor een lekker hapje. Of desnoods een heel bordje. Ze hebben het nu aan de overkant over die perfecte saffraan-risotto, waar Adje vanuit Umbrië het gisteren over had. Ik heb de smaak al in m’n mond en zie het helemaal voor me. In gedachten zit ik alweer in dat gezellige familierestaurantje in Milaan, waar je echt de allerlekkerste risotto kunt eten. En daar lust ik wel pap van. Nogal merkwaardig, want je moet bij mij niet aankomen met rijstepap. Jeugdtrauma, ik kreeg het echt niet weg. Terwijl een risotto Milanese of een risotto ad salto (een gebakken risotto Milanese) zo ongeveer op hetzelfde neerkomen. Maar dan natuurlijk van de enige echte perfecte Italiaanse carnaroli-rijst. En met een lekkere schep Parmezaanse kaas erover. Desnoods nog een scheutje extra vergine olijfolie erover. Ook nooit weg. Zelf maak ik het nooit, ik droom gewoon even verder van dat gezellige, familierestaurantje Trattoria Milanese in Milaan. Stel…je bent er een keer… Gewoon even reserveren en checken of mijn verhaal klopt: Via Santa Marta 11. Vanuit Nederland +39 02 8645 1991.

 

P.S. Als je daar toch gaat eten even een warme zabaglione bestellen als toetje.

 

Door Franska. Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs