En hop!

 

 

Soms ligt er gewoon nog een rode paprika rond te dwarrelen. Of iets anders. Een courgette ofzo. Op een of andere manier heb ik altijd iets over. Maar niet lang, want eigenlijk weet ik overal wel raad mee. Die rode paprika nu dus bijvoorbeeld weer. Maak ik een lekker mediterraan voorafje mee. Snackje voor de zondagavond, vlak voor Studio Sport. Rammeldebammel in de maagstreek. Ik heb gewoon trek tegen die tijd, dan is er maar vast iets.

 

Die paprika leg ik onder de grill, tot ie aan alle kanten een beetje zwartgeblakerd is. Dan doe ik hem in een afgesloten plastic zak. Als ie afgekoeld is, haal je heel makkelijk het vel er vanaf en meteen ook de pitjes eruit. De paprika gaat aan reepjes op een bordje, leuk parallel naast elkaar. Daarna schuin eroverheen wat verrukkelijke ansjovisjes uit olie. Vervolgens wat lekkere extra vergine olijfolie eroverheen. E Pronto è Cesare! Ik bedoel: Klaar is Kees. Officieel heet dat in het Italiaans: e il gioco è fatto. Maar ik vind die met Cesare veel grappiger eigenlijk…

 

Buon appetito!

 

PS Op die courgette kom ik later nog wel een keer terug.

 

 Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs.