Voor wie wel durft…

 

beeld: Shutterstock

 

‘Moet jij die mensen niet eens uitleggen dat er een heel groot deel van Italië is waar jij nooit zult komen?’ Zei mijn man, toen we met onze vrienden Catarina, Paola en Adriano bij hen thuis aan tafel zaten. Catarina riep namelijk net vol verbazing uit: ‘Wat? Nu komen jullie hier al meer dan 20 jaar en jullie zijn serieus nog nooit bij Sant’ Antimo geweest? Dat is zo prachtig! En elke zondag zingen daar de monniken, dat mag je niet missen’. Laat ik maar eerlijk zijn: ik ben gek op Italië, maar check altijd eerst de kaart en google maps op kronkelweggetjes. Te veel haarspeld-achtige slingers en ik haak af. Er is meestal wel een andere manier om ergens te komen. Desnoods met een boot of trein. Of met een vliegtuig. En zo niet, dan ga ik gewoon niet. Voor degenen die wel durven: http://www.antimo.it/ Het schijnt ontzettend de moeite waard te zijn! En als het meevalt qua hoogtevrees, vertel het me dan alsjeblieft even.

 

Door Franska. Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs