L O L

 

Nee, ik bedoel niet Laugh Out Loud, nou ja, een klein beetje wel. Gisteren kwam ik iets tegen waardoor ik op een ander been gezet werd en moest lachen.

 

LOL kan namelijk ook Little Old Lady betekenen. Las ik in de speciale vrouwenbijlage van de Daily Mail. De deskundige in kwestie, Tricia Cusden, legt even in een paar punten uit wat je moet doen om te zorgen dat je geen LOL wordt. Want daar past zij zelf absoluut voor. Zag ik later ook op haar youtubefilmpjes. 

 

 

 

Ik heb haar anti-LOL-handleiding even gelezen. Nou zal ik niet heel snel Little worden, denk ik zomaar. Ik ben nog steeds even hoog als m’n koelkast, zag ik gisteren toevallig (hij is stuk en ik moet een nieuwe, dus de maat moest genomen worden). 1m75 namelijk. Dus het grote krimpen met de jaren is nog niet begonnen. Even kijken wat ik van haar lijst alvast kan afvinken.

 

  • Weg met die goedkope brilletjes. Je hoeft volgens haar geen kapitalen aan design uit te geven, maar het brilletje moet geen omaatje van je maken. Oké, kan ik inkomen. Ik doe m’n best.
  • Hoewel een lekker grote onderbroek heel comfortabel kan zitten, niet doen, zegt deze Tricia. Al ziet niemand ze, je voelt je vanzelf een stuk jonger met een leuke slip. Iets met kant of zo. Tja… kan me er iets bij voorstellen.
  • Word maar lekker grijs, maar wel in stijl. Neem een grijze bob, geen krullenkop, is het devies. Uh… ff wachten wat mij betreft. Heel lang zelfs. Rob Peetoom zei het ook. 
  • Een lekker pittige kleur lippenstift en niet te veel poeder. Een beetje glans doet meer voor je dan een mat-gepoederde neus. Lippenstift: vink. Poederdoos… oeps… ‘schuldig’.
  • Naar de sportschool. En wel twee keer per week. Dat je lekker soepel blijft en niet krakkemikkig gaat lopen. Oeff. Sportschool. Brr.
  • Zorg dat je op de hoogte blijft van nieuwe technologie. Je kunt bijvoorbeeld zoveel met die mobiele telefoon, zorg dat je dat bijhoudt. Zij had zelfs laatst gevlogen zonder een papieren ticket. Gewoon met haar mobiel ingecheckt. Ja, hèhè. Vink dus.
  • Vermijd grote handtassen. Want daar stop je automatisch veel te veel in en een vrouw die ellenlang in zo’n tas moet grabbelen en zoeken komt absoluut oud over. Jaja. Je kunt natuurlijk ook te ver gaan, beste Tricia. Doewie. Ik ga niet met zo’n piepklein schuin-omdingetje lopen hoor. Lijk ik A. veel groter omdat de boel uit verhouding is, kan ik B. m’n spullen die ik allemaal nodig heb niet in kwijt en C.: ik val gewoon op grote tassen. Zei ik gisteren al. En eergisteren ook trouwens.

 

Met andere woorden. Leve de LOL!

 

PS: Maar goed dat ik die mevrouw nergens tegenkom, ze zou me vast afkeurend bekijken. En uh, trouwens… met zo’n grote handtas kun je veel beter meppen dan met zo’n kleintje. Mocht ze echt vervelend gaan doen dan hè. En alleen als zij begint natuurlijk. Ik ben uit mezelf niet zo mepperig.

 

PS 2: Wel knap trouwens hoor, hoe zij eruitziet. Misschien word ik gewoon nog wel een keer jaloers. Als ik groot ben.

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska