FRANSKA X DUIFHUIZEN

 

In m’n tas gluren?

 

Irene laatst, toen ik net op de redactie binnenkwam en het een en ander uit m’n tas haalde.: ‘Nou, ik blijf nog even kijken, het lijkt wel een tovertas…

 

 

‘… er komt geen einde aan wat jij er allemaal uithaalt, er blijven maar dingen uitkomen. Doet me denken aan Okkie Trooi met z’n koffertje.’ In iemands tas kijken schijnt heel spannend te zijn en zeg nou eens eerlijk, wie mag er allemaal in je tas zitten of zelfs maar kijken? Niet zomaar iedereen toch? Misschien je man zelfs wel niet, want die gooit de boel alleen maar overhoop, terwijl je sowieso van tevoren al weet dat hij toch niet kan vinden wat ie even voor je moest pakken.

 

Ik koop sinds ik me kan heugen alleen nog maar grote tassen. Omdat ik nou eenmaal veel denk nodig te hebben op een dag. En dat blijkt nog zo te zijn ook. Natuurlijk mopper ik weleens dat ik iets niet kan vinden omdat ie zo vol zit en roep ik weleens dat er in zo’n tas eigenlijk een tl-buis zou moeten zitten, zodat ik wat makkelijker kan zoeken, maar als ik weer voor de keuze sta: huppakee. Weer de grootste. En als ie er dan ook nog zo uitziet als deze…. Dan is het snel besloten. Lekkere kleur en hij staat me goed, toch? Al zeg ik het zelf. En by the way, van binnen is ie ook supertof. For my eyes only natuurlijk, maar mooi dat je er wel vrolijk van wordt als je erin kijkt. Een heerlijke beschaafde oranjetint.

 

Al zie je die mooie binnenkant bijna niet als je er zoveel instopt als ik. Dit (onder andere):

 

 

 

 • Van een fles parfum tot… Ja sorry. Die parfum moet gewoon mee. Je weet nooit of het luchtje tegen het einde van de dag vervaagd is.  

 

 • Handcrème. Serieus. Dat heb je toch nodig? Je kunt het ’s ochtends wel opsmeren, maar halverwege de dag is het ingetrokken, verdwenen en weg.

 

 • Nagellak. Want ik beschadig geheid onderweg een nagel en als ik dan ineens op de foto moet, zoals vandaag…

 

 • Een goeie pincet en nagelvijl.

 

 • Dikke portemonnee, waar alles wat je maar nodig kunt hebben in zit. En nog wat dingen die ik helemaal niet nodig heb, maar die geluk brengen. En wat foto’s natuurlijk.
 • Oplader voor de iPhone.

 

 • De Tangle-teezer. Een superding om m’n haar mee te kammen.

 

 • Mascara.

 

 • Sleutelbos, vaak ook die van m’n man, en de reserve-autosleutel.

 

 • Poederdoos, lippenstift en wat dies meer zij aan goedbedoelde make-upzaken.

 

 • Paar dropjes voor onderweg. Liefst een hele zak, maar die loopt dan toch weer leeg natuurlijk als ik even aan het grabbelen ben.

 

 

 • Reservebril.

 

 • Klein tubetje zonnebrand, je weet nooit of je op een terras belandt en je vriendjes in de zon willen zitten (ik liever niet).

 

 • Een paar pennen, want er is er altijd eentje die ineens niet wil schrijven. (M’n moeder had er trouwens altijd minstens zes in haar tas zitten, dus ik val best mee.)

 

 • Pakje papieren zakdoekjes en nog een reservepakje. Als je die dingen nodig hebt, heb je ze vaak juist extra nodig.

 

 • M’n autopapieren natuurlijk, met visitekaartjes (als ik ze niet vergeet aan te vullen) en nog wat foto’s.

 

 • Pakje brood voor onderweg.

 

 • Mapje met tekeningen en een boekje voor notities.

 

 • En, niet lachen…, er moet ook een paar lekker platte schoenen in een tasje in kunnen. Dat hoeft niet elke dag trouwens.

 

 • Brillenpoetsdoekjes en een flesje brillenpoets-spul.

 

 • En m’n ‘Rains’ regenjas. Lekker klein opvouwbaar. Je weet maar nooit.

 

 • En zoals je deze week op de homepage van Franska.nl ziet, kan er eventueel ook nog een labrador-puppie in. Al is dat officieel niet de bedoeling natuurlijk.

 

Eerlijk zeggen, doe jij er nog meer in? Dan ben ik wel benieuwd wat.
 

Door: Franska

Afbeelding van Franska