Hierdoor straalt Máxima vandaag

 

Anita: De make-up-look van Máxima past fantastisch bij haar kledingkeuze: beschaafd, sophisticated en super-supermodern.

 

 

Alle ogen zijn vandaag gericht op de jurk van koningin Máxima, maar let je ook weleens op haar prachtige make-up? Die stemt ze altijd af op haar kleding, en dit doet ze geraffineerd: ze mixt haar eigen beautystijl met haar kleding. Vandaag bepaalt haar grijsblauwe jurk met het klein hoedje haar ‘ingetogen’ look. Toch zie je haar gezicht stralen, juist doordat de make-up net iets kleurrijker is dan de kleding.

 

De beauty-look van Máxima lijkt misschien niet heel opvallend, maar als je goed kijkt is dat wel zo. Net als in de mode weet Máxima precies wat op dit moment de beautytrends zijn. En dat is dan ook terug te zien in haar make-up. Juist omdat het zo professioneel en geraffineerd gedaan wordt, zie je bijna het verschil niet.

 

De basis is wel dat Máxima zich uitermate goed verzorgt, haar haar is altijd goed gekapt, en haar gezicht is een ideale basis voor welke make-up dan ook. Door de goede verzorging van haar huid heeft Máxima een glad en schoon gezicht. Tja, en dat gecombineerd met de nieuwe trends, is precies de reden waarom koningin Máxima er altijd zo stralend uitziet.

 

Máxima legt altijd het accent op haar ogen, en met onderstaande tips maakt ze haar look net wat geraffineerder. Kijk maar:

Mooie volle wenkbrauwen

Haar wenkbrauwen trekken subtiel de aandacht. De wenkbrauwen van Máxima zijn breder en iets donkerder dan een paar jaar geleden. Op deze manier trekken ze op een natuurlijke manier de aandacht. Wenkbrauwen geven vorm aan je gezicht, maar ook geven ze mede vorm aan je gelaatstrekken, zoals bij boos of juist geïnteresseerd kijken. Zelf doen? Borstel je wenkbrauwen zo breed mogelijk, en epileer de haartjes die buiten de wenkbrauwlijnen vallen. Met wenkbrauwpoeder kun je de wenkbrauwen iets donkerder maken, en gelijkmatig van kleur. Borstel de wenkbrauwen daarna met een beetje gel zodat ze de hele dag in vorm blijven. Zorg ervoor dat het wenkbrauwpoeder maximaal één teint donkerder is dan je eigen kleur, voor een natuurlijk effect.

 MAC Great Brows €34

 

 

Een gezonde blush

Máxima heeft altijd blush op haar wangen, en het moet worden gezegd, door de blush ziet ze er altijd gezond en stralend uit. Eigenlijk is een blush voor iedereen een goed idee, zeker als je boven de veertig bent. Máxima gebruikt de blush heel geraffineerd, echt op de appeltjes van haar wangen.

Zelf doen? Ga voor de spiegel staan, lach en gebruik de blush (met blushkwast!) precies op het bolle gedeelte. Werk daarna met dezelfde blushkwast de blush uit richting bovenkant van je oor. 

Bobbi Brown Blush bij Douglas € 31 

 

 

Lipgloss met kleur

De lippen zijn altijd perfect gestift, en de kleuren die Máxima gebruikt zijn altijd een combinatie van haar eigen lipkleur en de kleding die ze draagt. Dus bij een rode jurk zijn haar lippen net wat roder dan haar eigen lippen, en bij een parelgrijze jurk zijn haar lippen iets meer ‘nude’ dan haar normale lipkleur. Máxima draagt nu een gekleurde lipgloss, zodat ze dus wel een verzorgde lip en een mooie lipglans heeft, maar de kleur is transparanter, en verlevendigt de eigen lipkleur. Daardoor krijg je een heel natuurlijk effect.

Charlotte Tilbury Lip Lustre High Society bij de Bijenkorf € 22,50

 

 

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.