‘Kom onder dat bed vandaan, lafaard’

 

Een gelukkige relatie? Tel maar je zegeningen. Want dat kun je van de stellen in deze moppen niet zeggen.

 

Brief ongerief
Een man en vrouw hebben ruzie en zeggen niets tegen elkaar totdat ze naar bed gaan. Opeens herinnert de vrouw zich dat zij de volgende ochtend om zes uur op moet om het vliegtuig te halen. Zij schrijft op een vel papier: Maak me morgen wakker om zes uur. Moet mijn vliegtuig halen. De volgende dag slaat zij haar ogen op om negen uur. Ze is woedend. Dan vindt zij op haar nachtkastje ook een vel papier: Het is zes uur. Wakker worden.

 

Wie heeft gewonnen?
Op een avond loopt Henk het café binnen en zegt tegen zijn vriend Jan:‘Trakteer me op een borrel. Daar ben ik aan toe. Ik heb net een heel erge ruzie gehad met mijn vrouw.’
‘Oh,’ zegt Jan, ‘dat is dan de zoveelste keer. Heeft ze toegegeven deze keer?’
Henk: ‘Ze kwam op handen en voeten naar me toe.’
‘Zo,’, zegt Jan. ‘Dat had ik niet verwacht. Wat zei ze dan?’
‘Kom onder dat bed vandaan, lafbek.’

 

Hoe los je een ruzie op?

 

 

Billenkoek
Een stel nodigt een aantal vrienden uit voor een barbecue. Tijdens de voorbereiding denkt de man grappig te zijn en vergelijkt haar achterwerk met het barbecuerooster. De vrouw voelt zich beledigd. Dat gevoel neemt alleen maar toe, als haar man bij zijn vrienden wederom de grap maakt, dat het achterwerk van zijn vrouw veel overeenkomsten vertoont met de barbecue. Als ze naar bed gaan, rolt de man tegen zijn vrouw aan. Zij kijkt boos naar hem en zegt: ‘Denk jij nu echt dat ik mijn barbecue ga aansteken voor dat kleine worstje van jou?’

 

Weinig kans
Wat is het verschil tussen een man die ruzie maakt met zijn vrouw en een man die een lot aanschaft van een loterij?
De man met het lot zou best eens kunnen winnen.

 

Drank maakt meer kapot dan je lief is
Mijn vrouw en ik praten niet meer met elkaar. Wat is er gebeurd? We gingen naar een reünie van de school, waar we elkaar hebben ontmoet. Een van de mannen daar was ontzettend dronken. Terwijl hij maar naar mijn vrouw bleek kijken, bestelde hij het ene glas na het andere.
‘Waarom staart hij je zo aan? Ken je hem of zo?’
‘Ja,’ zegt mijn vrouw zorgelijk.
‘Wij zijn lange tijd een stelletje geweest. Toen ik het uitmaakte, is hij begonnen met drinken en sindsdien niet meer gestopt. Toen antwoordde ik: ‘Wie had ooit durven denken, dat hij dat zo lang zou vieren.’

 

 

Door: Redactie Falder