Knappe man droogt je tranen

 

Ken je het? Die tranen die je langzaam voelt opwellen op zondagavond terwijl je All You Need is Love zit te kijken? Heeeeeerlijk. Even wegpinken, slokje wijn erbij en weer verder. 

 

Helaas is het niet overal zo normaal om jezelf lekker te laten gaan. Huilen is in Japan niet iets gebruikelijks. Emoties worden daar vaker onderdrukt. En dat is volgens de Japanse Hiroki Terai iets waar verandering in moet komen. 

 

Een lekker potje huilen hoeft volgens Terai helemaal niet zo erg te zijn. Het lucht op en vermindert óók nog eens hoe gestresst je bent. Daarom heeft hij de ‘rui-katsu’ therapie bedacht. Wat letterlijk betekent; ‘tranen zoeken’. Maar het is niet zomaar een sessie zoals die bij Dr. Rossi (Derek de Lint). Nee, bij Terai krijg je er dus ook nog een hele knappe vent bij die jouw tranen droogt. Ja. Echt. 

 

Waarom dan toch een knappe man?

 

Terai besefte dat mensen niet huilen, tenzij ze een bewuste inspanning leveren. Een knappe man in de buurt zorgt voor een hogere hartslag, een andere manier van ademhalen en meer emotie. Kortom: de tranen zullen sneller vloeien.

 

Ben je benieuwd naar hoe deze therapie eruit ziet? Kijk dan hieronder maar even mee. Ik zit in ieder geval stiekem te hopen dat het snel naar Nederland komt overwaaien. Zo’n knappe man, ja dat zie ik wel zitten.

 

 

Over merkwaardige uitvindingen gesproken, lees dit dan ook maar even. 

 

 

 

Door Tessa Estée Holtrop

 

Bron: lindanieuws.nl