Amerikaanse bar snacks

Deze happen zijn typisch bar food en worden nog lekkerder met een ijskoud biertje erbij.

 

Jalapeño poppers

Jalapeño pepers gevuld met kaas en vervolgens gepaneerd in broodkruim en gefrituurd. Dit recept gebruikt een dubbele laag broodkruim voor extra crisp. Zo verslavend.

 

 

Mozzarella sticks

Kaasstengels, maar dan anders. De korst is niet van deeg, maar van broodkruim en er komt vaak een pittige tomatensaus bij. Zelf maken doe je zo.

 

 

Buffalo wings

Van bar snacks hoor je soms een beetje vieze vingers te krijgen, wat absoluut gebeurt bij deze buffalo wings. Maak de vleugels zo pittig als je zelf wil, de frisse dip van sour cream en blauwe kaas zorgt voor wat afkoeling. De blauwe kaas kun je er trouwens prima uitlaten, mocht je daar niet van houden.

 

 

Blooming onion

Een hele ui, ingesneden en gedipt in een heerlijk specerijenmengsel. Daarna uiteraard gefrituurd, het blijft Amerika. Dit recept is favoriet.

 

 

Sliders

Niks anders dan een kleine hamburger eigenlijk, en dan valt hij gewoon onder de snacks vinden wij. Tegen een miniburger gevuld met kaas en bacon hoor je ons geen nee zeggen.

 

 

Crab cakes

De perfecte borrelhap, ze zijn het lekkerst als je ze maakt met vers krabvlees. Wat tartare saus om te dopen en je blijft maar dooreten.

Potato skins

Typisch Amerikaans, maar in Nederland zie je het bijna nergens: knapperige aardappelschillen. Gooi dus volgende keer je aardappelschillen niet weg als je puree maakt, maar maak dit recept  met kaas, bacon en een goede klodder sour cream.

 

Door: redactie Favor Flav