Let it snow

 

Met papier, printer en schaar maak je de mooiste sneeuwvlokken. Download dit patroon,  print het uit en maak indruk op iedereen.

 

Dit heb je nodig

Printer

Papier in verschillende kleuren

Schaal

Papiermesje

Touw

Naaimachine

 

Zo maak je het

Print de sneeuwvlok uit en knip de bovenkant van het papier op de zwarte lijn af. Vouw vervolgens het papier op de aangegeven stippellijntjes. Zorg ervoor dat de print zichtbaar blijft. Knip vervolgens het patroon uit. Om de sneeuwvlok zo netjes mogelijk te maken, is het handig om de binnenste vlakken met een papiermesje uit te snijden. Vouw het papier weer open en voilà, de sneevlok is klaar.

 

 

Drie tips om de sneeuwvlok voor te gebruiken:

Kerstcadeau
Nog een kerstcadeau inpakken?  Met deze versiering maak je van een simpel cadeautje iets prachtigs.

Leg de sneeuwvlok op de bovenkant. Plak het eventueel vast met een plakbandje. Maak er een grote strik omheen.
 

Slinger
Vanavond extra indruk maken op de visite? Hang dan deze gezellige slinger op in huis.

Voor deze slinger heb je wel een naaimachine nodig, maar het is in een hand omdraai gepiept. Kies voor stevig papier, knip verschillende kleuren en maten sneeuwvlokken uit. Even puzzelen voor de perfecte volgorde van de slinger. Rijg ze vervolgens achter elkaar met de naaimachine aan elkaar vast. Om goed door het papier heen te komen is het verstandig om een dikkere naald te gebruiken.  Hang de slinger gezellig boven de tafel, bij de haard of boven de deur.
 

Winterwonderland
Haal de wintersfeer in huis en hang sneeuwklokken voor het raam. Kunnen de buren meegenieten!

Probeer eens verschillende kleuren papier en veranderen de schaal op de computer om zo veel mogelijk verschillende kleuren en maten sneeuwvlokken te krijgen. Hang ze voor je raam op verschillende hoogtes en een kleurrijke Kerst kan beginnen.

 

Door: Meike Eebes
Deze printable komt uit: Papieren Sneeuwvlokken, Annemarie Vermaak, € 12,50, BBNC uitgevers
sfeerbeeld: Sara Schmutz, The Path Less Traveled , Fine Little Day