De leukste uitjes voor morgen

 

Genoeg gegeten? Tijd voor wat gezelligheid buiten de deur…

 

 

Genieten van ijskunst
Hier ben je wel een dagje zoet. Er valt zoveel te beleven in dit winterparadijs in Amsterdam Zuidoost. Je kunt er meer dan 100 ijs- en sneeuwfiguren bewonderen, gemaakt door de beste ijskunstenaars ter wereld. Maar er is nog veel meer vertier. IJsbeeldenfestival

 

Wandelen
Muts op, handschoenen aan en gaan met die banaan. Niets zo fijn als een goede winterwandeling. Vandaag kan je een prachtige kerstwandeling in Ruinen maken. Onderweg hoor je koren zingen. Op de route liggen de schaapskooi, theehuis Anserdennen en het bezoekerscentrum. Ook in de Kaapse Bossen in Doorn start een leuke kerstwandeling met een boswachter die je van alles uitlegt.
Natuurmonumenten heeft nog veel meer mooie winterwandelingen en buitenactiviteiten.

 

Op naar de winterstad Middelburg
Tot en met 30 december is het hele centrum van Middelburg omgetoverd tot éen grote winterstad. Een bezoek is absoluut de moeite waard. Er is een kerstmarkt, een ijsbaan, verwarmde terrassen, muziek en nog veel meer. Middelburg Winterstad

 

Wegdromen in het Winterpaleis
Prachtig gedekte tafels, koninklijke kerstbomen; het hele Paleis Het Loo is versierd tot een waar Winterpaleis. Bewonder het tafelservies van Willem II en bekijk de sleden en rijtuigen van de Oranjes in de koetshuizen. Op het stallenplein is er ook een echte ijsbaan. Dat wordt vorstelijk genieten.

 

Shoppen & lekker eten
Iets van heel andere orde maar ook heel leuk en vooral lekker: Op de Bazaar Beverwijk, de grootste overdekte markt van Europa, kun je op Tweede Kerstdag heerlijk shoppen en exotisch eten. Ook handig om hier nog even wat lekkers te halen voor vanavond.

 

Met de familie naar het circus
Het familie-uitje bij uitstek is het Wintercircus in Utrecht. Met een beetje geluk zijn er nog kaarten voor morgen en anders zijn er de komende week nog andere mogelijkheden.
Dit is niet een traditioneel circus met een klassieke piste met zaagsel, maar met een wervelende show met veel acrobatiek en videoschermen. Romantiek, spektakel en humor. Gaat dat zien!

 

Genieten in het donker
Te veel gedronken gisterenavond? Dan is een bioscoopbezoekje wel het fijnst vandaag. Lekker lang onderuit genieten van de familiefilm Soof 2, de bizarre TomFord-film Nocturnal Animals, of de heerlijke musicalfilm met knappe Ryan Gosling La la land

 

Met muziek de dag door
Een ideale dag om naar het media-archief Beeld en Geluid in Hilversum te gaan. Je duikt er in de geschiedenis van radio en tv programma’s, hitlijsten en artiesten. En als je er dan toch bent; breng een bezoek aan het bekende Top 2000 café. Kun je lekker meezingen met grote hits.

 

Lees ook de vorige aflevering, waarin Franska vertelt hoe ze cadeautje inpakt.