Let the games begin

 

Zin in wat gezelligheid tijdens de feestdagen? Veerle wijdt ons in in een uiterst vermakelijk spel dat je met de hele familie of je vriendenclub kunt spelen. En het scheelt jou een hoop gedoe in de keuken. Ook een leuke bijkomstigheid.

 

Meike Kanten jurk € 139,95 Aaiko, Metallic bomberjack € 59,95 Eksept via Shoeby, Panty € 19 Falke, Sokken Falke, Sandalen met hak € 109,99 Steve Madden, Bril eigen bezit Veerle Top eigen bezit, Rok € 34,95 ModeMusthaves.com, Panty € 12,99 Leg Avenue, Sokken Falke, Sandalen met hak € 119,99 Steve Madden

 

Oké, ik moet iets toegeven het onderstaande spelletje is van origine een drankspelletje, maar mijn familie en ik hebben de boel zo omgedraaid dat het prima te spelen is met jouw zevenjarige neefje en opa van 98.

 

Dit heb je nodig

  • Lieve familie en/of vrienden
  • 
Een tv
  • Pen en Papier
  • En niet te vergeten, de kerstmuts!
    Belangrijk: Zorg er wel voor dat je het menu al klaar hebt staan en de benodigdheden voor het diner in huis hebt!

 

Zo speel je het
Voordat je de genodigden laat komen, maak je briefjes met daarop taken voor het kerstdiner. Denk aan de vis fileren, salade maken, maar ook de tafel dekken en de afwas. Voor de grotere taken maak je meerdere briefjes dan voor kleinere taken. Stop al deze briefjes in een hoed of een kommetje. Nu kunnen de gasten arriveren. Geef iedereen de opdracht om voor de tv te gaan zitten. Zet wat lekkere hapjes op de salontafel en biedt een drankje aan.
Nu iedereen zit, zet je de kerstmuts op de hoek van de tv. Doe de tv aan en laat iedereen op zijn beurt een keer zappen. Zodra de kerstmuts, die op de hoek van de tv staat, precies op het hoofd van iemand op tv ‘verschijnt’, moet diegene die gezapt heeft een briefje grabbelen. De taak die op het briefje staat wordt zijn taak voor de avond. Zo ga je iedereen af. Wanneer alle taken verdeeld zijn kan de voorbereiding beginnen. Zet wat leuke kersthits op en schenk iedereen nog wat lekkers bij. Plezier en een heerlijk stressvrij kerstdiner zijn gegarandeerd.
PS. Als je familie/vrienden blijven overnachten of jullie hebben een leuk huisje afgehuurd, dan kan je natuurlijk ook het kerstontbijt bij de taken betrekken.

 

Lees ook de vorige aflevering, waarin Franska lekker naar buiten gaat. Of niet?!

 

Fotografie: Esmée Franken. Styling: Valérie Ntantu. Met dank aan: Nijhof Baarn, Ikea,Riviera Maison, Deens.nl.