Kan nog net voor Pasen

 

Heb jij al eens van die mooie marmereieren gemaakt? Schijnt een eitje te zijn ;-). Wel op tijd beginnen. Vandaag dus.

 

 

Moet ik het vandaag wel even doen. Want het duurt 48 uur. Nog nooit gedaan, maar ik blijf het superleuk vinden om te zien, van die gemarmerde eieren. Schijnt heel gemakkelijk te zijn. Ik heb gevonden hoe het moet:

 

Je kookt de eieren hard. Zo’n 10 minuten dus. Als ze gekookt zijn, meteen laten schrikken in koud water. En daarna voorzichtig over het aanrecht rollen tot de schil helemaal gebarsten is. De schil moet wel vast blijven zitten aan het ei, dus heel voorzichtig doen, dit karweitje.

 

Ondertussen zet je van veel losse theebladeren een pot heel sterke thee en die laat je heel lang trekken. Nooit bij nadenken of dat nog wel lekker is, want daar gaat het in dit geval dus niet om. Je laat de bladeren ook in de thee zitten.

 

Dan doe je de thee met bladeren en al in een schaal waarin de eieren naast elkaar ‘onder’ kunnen liggen. Na 48 uur (mag ook meer zijn, maar niet minder) schijnen de eieren mooi gemarmerd te zijn. Dat zie je natuurlijk pas als je de schillen eraf haalt. Opnieuw kan dan niet meer voor de Paas. Dus ik hoop dat het lukt. Gaan we zien in huize Franska.

 

En anders volgend jaar een herkansing en dit jaar een lekkere eiersalade. Ook niet erg.

 

Fijn Paasweekend alvast!

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl