Herinner je je deze nog?

 

Nog altijd heel charmant met z’n nu grijzende haardos. En weet je nog hoe hij ‘zis melody’ zong?

 

Mijn tienerkamer hing nooit echt vol met posters, ja van paarden, maar zwijmelen kon ik in die jaren als geen ander. Twee idolen had ik: de donkere Franse zanger Julien Clerc en de blonde tennissende Viking Björn Borg. Stiekem droom ik nog altijd van een combinatie van die twee, maar ik ben Hem nog niet tegengekomen.

 

Julien was romantischer, dus van hem had ik een plakboek. Frans werd mijn lievelingsvak en voor mijn mondeling haalde ik dankzij hem een 9,5. Zijn songteksten kende ik uit mijn hoofd en ik kon ze foutloos vertalen. Tijdens zomervakanties ging ik naar school in Cannes, dan zou ik niet met mijn mond vol tanden staan als ik hem op een dag zou ontmoeten.

 

Als ik foto’s van hem zie, begint mijn hart nog steeds wat puberaal harder te kloppen

 

Het is er nooit van gekomen. En, heel eerlijk, er gaan inmiddels jaren voorbij dat ik niet meer aan hem denk. Tot gisteren. Op Facebook las ik de aankondiging. Volgend jaar komt hij naar Nederland om zijn 50-jarig jubileum als zanger te vieren, 69 is hij nu en als ik foto’s van hem zie, begint mijn hart toch nog steeds wat puberaal harder te kloppen. Hier wil ik heen! Ik ga meteen mijn Frans oppoetsen…

 

Gaan jullie mee? De kaartverkoop start morgenochtend om 10.00 uur.

 

Door Caroline Griep