Jordan Klepper die Trump supporters aanpakt: geniaal

 

Zelf heb ik een bepaald beeld van de Trump supporters. En heel eerlijk: dat is niet een heel best beeld.

 

 

Dat beeld wordt vaak versterkt door journalist Jordan Klepper, die voor de Amerikaanse The Daily Show (in coronatijden omgedoopt tot The Daily Social Distancing Show) op pad gaat. Hij gaat langs verschillende Trump rally’s, om daar de Trump supporters eens aan de tand te voelen.

 

En het resultaat is tenenkrommend maar bovenal hilarisch. Wat het vooral grappig maakt vind ik, is dat deze Trump supporters zó’n gigantisch bord voor hun kop hebben. Ze praten zichzelf helemaal vast en ze hebben het helemaal niet door.

 

 

Een echt gesprek wat zich in dit filmpje afspeelt:

 

‘You’re pro life?
‘Of course!’
‘It’s important for Americans to do whatever they can to protect life?’
‘YES’
‘… Why aren’t you wearing a mask?’
‘I mean… Again, it’s a personal choice. If everyone would wear one I would respect their choice and put one on. We’re not sheep.’
‘You’re not sheep. But if everyone was wearing one…’
‘We’re not sheep. But again, if eeeeveryone was wearing one… We’re not sheeple.’
‘You’re not sheeple. So you’re gonna look at what everybody’s doing and then follow.’
‘That’s it.’
‘But not sheeple?’
‘Not sheeple.’

 

En het dringt ab-so-luut niet tot deze man door dat hij zichzelf volledig tegenspreekt. Echt: kijk het hele filmpje, het zit vol dit soort dialogen.

 

Mocht dit filmpje bevallen, kijk dan onderstaand filmpje ook. Een compilatie van de opvallendste (oftewel, grappigste en tenenkrommendste) gesprekken tussen Jordan Klepper en Trump supporters.

 

 

Het zit vol met mensen die zich hardop afvragen waarom Barack Obama niet aanwezig was in The Oval Office tijdens 2001, mensen die roepen ‘Trump that b*tch!’ en mensen die tegen het homohuwelijk zijn. Kortom, mensen waarvan je denkt (of vooral hoopt) dat ze niet bestaan… Maar het tegendeel is hierbij zeker bewezen.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer