Zoveel vrouwen, zoveel borsten

 

Jolanda: Oktober is al jaren geleden internationaal uitgeroepen tot borstkankermaand, en daarom wil ik het ook graag op een ludieke manier maar wel met een serieuze ondertoon onder de aandacht brengen.

 

 

Zoveel vrouwen, zoveel borsten. Grote, kleine, ronde, peervormige, noem maar op. En iedereen heeft z’n eigen smaak. De een houdt van kant, de ander wil steun, de volgende zoekt een sportieve beha. Want daar heb ik er een paar van voor je uitgezocht.

 

Maar eerst even dit: eind van dit jaar zie ik Sara. En dus viel er op een gegeven moment een uitnodiging voor de borstenbus op de deurmat. Het is een vervelend onderzoek, dat wist ik. Het is best pijnlijk en je kunt er angstig voor zijn. Maar angst is geen goede raadgever en vrouwen boven de vijftig lopen nu eenmaal meer risico. Ik stond dus ook niet te juichen, maar hé, wat moet dat moet. En ja, toen belde de huisarts dat het niet goed was… Gelukkig was het in een voorstadium en was een borstbesparende operatie voldoende. Maar ik moet er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als ik niet naar dat onderzoek gegaan was. Dus als jij zo’n uitnodiging krijgt, doe het, ga erheen, het is belangrijk!

 

En dan nu even wat luchtigers: ik heb negen prachtige beha’s voor je uitgezocht, voor ieder wat wils. Want zoals ik al zei: zoveel vrouwen, zoveel borsten.

 

 

1

DKNY classic push-up €49,95 Bijenkorf

 

2

Beugel beha Iris Florale €74,95 Triumph

 

3

Minimizer Nealie €24,99 Hunkemöller

 

4

Prima Donna Emphire Green €96,95 Lincherie

 

5

Kanten zwart-beige beha €16,90 C&A

 

6

Reggi Petto €50 Love Stories

 

7

Basic Bralette €31 Calvin Klein

 

8

Calamity Jane €119,95 Marlies Dekkers

 

9

Padded beha met nopjes €6,99 Zeeman

 

 

 

 

De Brabantse Jolanda is moeder van vijf kinderen en ziet er graag leuk en hip uit. Dat lukt haar heel goed met haar ‘maar’ 1.58 meter en een klein maatje meer.

witte-balk-met-bol-jolanda