Joe Biden neemt een volledig vrouwelijk team aan

 

Met Kamala Harris waren we al heel blij en dat was een behoorlijke primeur. Eentje die al wel veel eerder had mogen geboren, maar toch: de eerste vrouwelijke vicepresident.

 

 

Maar president elect Joe Biden doet er nog een schepje bovenop.

 

Hij heeft namelijk bekend gemaakt dat zijn media- en communicatieteam uit alleen maar vrouwen zal bestaan. Ja, ook dit is een grote primeur en dat kan natuurlijk niet verder af staan van hoe meneer Trump het in het Witte Huis regelde…

 

Kate Bedingfield zal de leiding krijgen over dit All Female Team, en zij zal samenwerken met Neera Tanden en Jen Psaki. Overigens is Biden ook van plan om de functie van director of management and budget aan een vrouw te geven. Mi gado, wat een verademing na vier jaar lang een oranje narcist te hebben gehad als president, nietwaar?

 

20 januari is het officieel — hopelijk heeft Trump dan inmiddels zijn verlies erkend, maar reken er maar niet te veel op. Vandaag krijgt hij al zijn eerste officiële briefing, al zal Trump dat wederom anders zien. Ik bekijk het inmiddels van de positieve kant: niet één president heeft zo vaak officieel gewonnen en vooral: niet één president heeft zo vaak officieel verloren. Dus hopelijk worden er nog meer recounts geëist vanuit team Trump. Kunnen we hem nog vaker zien verliezen.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer