Goedkoop naar New York en Boston

 

Jaaa, dít is lekker nieuws zeg. Dit jaar was ik in april een klein weekje naar New York met mijn vader en toen had ik al bedacht: dit ga ik vaker doen.

 

 

 

Ik vind het zó’n geweldige stad en elke keer dat ik er ben geweest fantaseer ik erover dat ik er wil wonen. Het grootste struikelblok daarbij is natuurlijk dat ik dat in dit leven waarschijnlijk nooit ga kunnen betalen, want om eerlijk te zijn waren die vijf dagen al pittig duur… Laat staan er een leven opbouwen. En die kosten begonnen al voor we überhaupt waren aangekomen, want de ticketprijzen zijn ook niet mals.

 

Daar heb ik nu een oplossing voor gevonden, want de vliegtuigmaatschappij JetBlue vliegt sinds eind augustus op New York — en dat is voor ons echt een dikke financiële meevaller. Als ik bijvoorbeeld kijk naar een weekje NYC in maart kost dat me nog geen 500 dollar, wat omgerekend op dit moment bijna 470 euro is. Sorry, maar voor New York is dat écht een koopje. Je kan kiezen uit verschillende soorten tickets (een tas inchecken voor de heen- en terugreis komt neer op nog geen 600 euro, wat ik ook een prima prijs vind), dus voor elk budget is er wel een goede optie. Ligt er natuurlijk ook helemaal aan wanneer je wilt vliegen; mijn plan was van vrijdag tot zondag en dat zijn natuurlijk populaire dagen.

 

New York is natuurlijk waanzinnig, maar sinds gisteren vliegt JetBlue ook met non-stopvluchten naar Boston. Ik ben daar ooit geweest op mijn twaalfde, maar wil er zó graag een keertje naar terug omdat ik er zulke leuke herinneringen aan heb. Grote kans dat je eerder aan The Big Apple denkt, maar serieus: Boston is zó leuk. Er zijn gigantisch veel leuke restaurantjes, het is een echte studentenstad, maar het is er ook geweldig als je geen student meer bent (al is het natuurlijk leuk om Harvard even te bekijken). Even de stad uit om Cape Cod te zien is ook al zo’n aanrader. Én een stuk goedkoper om te vliegen ook: een retourticket heb je al voor 420 euro. Sorry, maar dan ben je bijna een dief van je eigen portemonnee als je het níet doet.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer