Je ziet nou nooit een man met corrigerend ondergoed

 

Wij zijn voor inclusie en diversiteit. Van ons mag de vrouw bijvoorbeeld net zoveel verdienen als de man, graag zelfs. We blijven echter heel verschillend als het gaat om het dragen van broekjes en hemdjes die onze lichamelijke onvolkomenheden bedekken…

 

 

 

In de lingeriewereld heet dat heel diplomatiek: extra vertrouwen geven.

 

DE MODEWERELD IS SINDS KORT EEN TIKJE AAN HET BIJTREKKEN, MAAR LANGE TIJD WAS DE NORM MAATJE BEZEMSTEEL EN ALLES WAT DIKKER WAS MOEST ZICH MAAR ZITTEN SCHAMEN IN EEN DONKERE KELDER.

 

Vrouwen hebben daar veel meer last van dan mannen. We zien het in onze directe omgeving. Vrouwen kopen lingerie buddies – ja, zo heten ze echt!- om hun vertrouwen een boost te geven. En wees vooral niet beledigd, want je mag trots zijn op je lichaam zoals het is, dus met alle kilo’s te veel.

 
Iedereen moet doen waarin hij/zij zich lekker voelt. Maar wij vinden het oprecht een opmerkelijk verschil van lichamelijk inzicht. Wij waren recentelijk op een BBQ-feestje en daar stonden – ongelogen! – mannen met bierflesje in de hand hun imposante bierbuiken met elkaar te vergelijken. Ondertussen werden achteloos de biefstukken op het vuur rondgedraaid. Daar waar de vrouw zich in allerlei bochten moet wringen om de vetrollen weg te boetseren, doen wij geen moeite. Bovendien bleek pas dat vrouwen een bierbuik helemaal geen probleem vinden. Mannen met die accessoire zijn vaak goed in bed. Want wat bleek? Meer buikvet betekent dat de man in kwestie meer van het vrouwelijke geslachtshormoon estradiol aan boord heeft en dat helpt om een ​​orgasme te remmen. Dus langer genieten van seks dan met een sixpack.

 

Natuurlijk zijn er mannen die – eenmaal op leeftijd – wel eens een superstrak shirtje kopen om de vetrollen te bedekken. Maar als je de fora over dikke mannen en deze speciale kledij leest, kan je een vette lach niet onderdrukken. ‘Het zít voor geen meter, en omdat het allemaal erg krap is, wordt je vet naar de openingen geduwd. Dus in plaats van een buikje, heb je ineens rollen op je billen en bij je oksels.’ Om nog maar te zwijgen van een astma-achtige ademhaling.

 

Vrouwen, draag je surplus aan vet met trots, doen wij mannen ten slotte ook. Het is beter te genieten van het leven, van een biertje, een karbonade en oké voor de afwisseling een quinoa-salade en een vegabuger.
 

Fotografie: Triumph, 123RF

 

Door: Redactie Falder