Wat het betekent als je je profielfoto verandert

may kinderen fb

 

Er zijn maanden, jaren dat ik niet naar mijn profielfoto kijk.

 

 

 

Ik vergeet hem soms ook. En dan is er een moment waarop hij aangepast moet worden. Als ik intense liefde voel voor mijn gezin, of als ik mijn dochter met extra zorgbehoefte nog dichter bij me wil hebben. Een profielfoto is toch een beetje de thermometer van iemands leven. Zo zag ik laatst dat onze oppas de foto met haar vriendje had veranderd in een spiegelselfie. Dan weet ik: dat gaat niet lang meer duren.

 

1. Vreemdgaan of een affaire hebben

Zie je bij een ingedutte schoolpleinmoeder ineens een wel erg goed gelukte selfie met wellustige lippen en een uitdagende blik, zet dan al je spaargeld maar in, want die snackt buiten de deur. Helemaal als er nog bikiniplaatjes aan worden toegevoegd. Sorry, het klinkt niet geëmancipeerd, maar als je waar het de profielfoto betreft van 0 naar 100 gaat, weet ik genoeg.

 

2. Een nieuwe baan

Of op zoek zijn naar een nieuwe baan. Je bekijkt ineens alles wat je doet door de ogen van een eventuele nieuwe werkgever en past daar je profielfoto onbewust al een beetje op aan. Het zou zomaar kunnen dat je dat kiekje van je kleintje in de zandbak even vervangt door een kekke foto van jou achter een bureau; gewoon omdat dat net even iets zakelijker overkomt.

 

3. Een van je ouders is overleden

Of pijn of verdriet hebt. Geheid dat je die dierbare eert met een profielfotoplek, het liefst met een mooie foto van jullie samen. Omdat je diegene zo dicht mogelijk bij je wil hebben en omdat je ook een beetje wil dat iedereen je voelt en waar mogelijk steunt.

 

4. Je hebt een nieuwe liefde

Dat kan ook een nieuw kind zijn. Een gebeurtenis zo groot vraagt om een prominente positie.

 

5. Er is gewoon een zeldzaam goede foto van je genomen

Gebeurt ook niet elke dag, dus hop hop, naar de instellingen en saven die handel.

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach