Japanse hond blijkt echte foodie

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Japanse hond blijkt echte foodie.

 

Heb je ook zo’n bezeten blik in de ogen als er een bittergarnituur wordt neergezet? Loopt je enthousiasme op als de menukaart wordt gepresenteerd? En bestel je na zoveel gangen ook nog enthousiast een kaasplankje en een nagerecht? Dan is je spirit animal waarschijnlijk Uni, de Japanse hond die net zoveel geestdrift opbrengt voor eten – welk eten dan ook – als de meest fanatieke foodies.

 

Uni woont met zijn baasje in Japan. Een mooi hondenleven heeft hij daar, want zijn baasje heeft een appartement vol hondenspeeltjes en hij neemt Uni vaak mee uit. Dan gedraagt Uni zich voorbeeldig. Zelfs in restaurants blijft hij rustig, hij blaft niet. Ook niet als er eten op tafel komt, hoewel zijn blik boekdelen spreekt. Uni houdt van eten, van al het eten! Het liefst eet hij frietjes, maar als je dat vrolijke hondenkoppie ziet, dan vermoed je dat hij een milkshake of een hele rijsttafel ook niet zal afslaan.

 

 

 

‘Hij lacht altijd’

Uni is een Shiba Inu, een Japans hondenras. Die hondjes staan bekend als slimme, trouwe hondjes die buitengewoon charmant mensen om hun pootjes kunnen winden. Dat blijkt, want Uni is altijd en overal welkom en ook op Instagram is hij een grote hit. ‘Hij lacht altijd, vooral als er eten in de buurt is,’ zegt het baasje van Uni. ‘En iedereen vindt hem schattig door zijn grijns, en door zijn witte pootjes, die eruit zien alsof hij wantjes aan heeft.’

 

Door: Redactie FavorFlav