Janny heeft een eigen servies­lijn

 

En vanmorgen was de lancering. Van theepotten en kopjes tot soepkommen. Uit handen van André van Duin krijgt ze de eerste exemplaren overhandigd.

 

We weten allemaal dat onze Janny dol is op koken, culinair genot en alles wat daarmee te maken heeft. Ze is een echte fijnproever. Daarnaast is ze ook een enthousiaste verzamelaar van wat er onder de gerechten ligt: serviezen. Toen New Edition Janny benaderde voor het ontwerpen van een nieuw, tijdloos servies, was ze dan ook heel blij verrast. Ze vindt het heel bijzonder zo’n kans te krijgen. ‘Al mijn ervaring en wensen heb ik hierin kunnen leggen’, vertelt Janny.

 

De naam die Janny aan het servies heeft gegeven is Sharing Moments. Volgens de culinaire ontwerpster is er niets mooier dan met elkaar dierbare momenten te delen. En hoe doe je dat beter dan door samen iets te eten en te drinken? Janny wilde natuurlijk dat alles perfect zou kloppen. Het ontwerpen van de collectie was dan ook een geweldige uitdaging, vond ze.

 

Voor de looks van het servies had Janny een duidelijk beeld voor ogen. ‘Ik houd van de typerende blauwwitte kleurencombinatie; daar zit een eeuwenlange geschiedenis van verfijning uit verschillende culturen in besloten. En het bloemenmotief geeft het warme en handgeschilderde gevoel perfect weer. Maar ik wilde ook een brug slaan tussen traditie en vernieuwing: tussen strak gestileerd en nonchalante ongedwongenheid. Een mix-and-match, verrassend en toch harmonieus: niets ligt vast, alles mag én kan samengaan.’

 

Klinkt prachtig, toch? Vanaf nu kan je Sharing Moments in huis halen door te shoppen bij De Bijenkorf. En dan kan je voortaan een heerlijk stukje taart eten op een bordje van Janny van der Heijden.

 

Janny zelf is in ieder geval door het dolle heen. Haar wens is dat iedereen geniet van haar servieslijn. ‘Deel jouw momenten met de mensen die je liefhebt!’

 

 

 

Door: Jasmijn Binnerts

Jasmijn komt uit Den Haag maar heeft stiekem ook een liefde ontwikkeld voor het bruisende Amsterdam. Deze nog jonge Media, Informatie en Communicatie studente heeft een passie voor schrijven. Verder houdt ze van reizen, shoppen, fotografie en eten. Ook kan ze een heerlijk koffietje voor je maken als barista. 


Afbeelding van Jasmijn Binnerts