Jamie’s pasta

 

Want hier op de redactie zijn we gek op Jamie Oliver en Italië. Niet onbelangrijk: deze pasta maak je in een kwartiertje.

 

 

Dat we een heel groot hart hebben voor Italië is niets nieuws. En dan heb ik het vooral over Italiaans eten. Kwam dit boek dus even als een vrolijk cadeautje. Alle kookboeken van Jamie Oliver staan bij mij op de plank. Het boek 5 ingrediënten is mijn favoriet. Lekker simpel, snel te maken gerechten en heerlijk om te eten. Nu snap je wel dat mijn lievelingsboek even plaats moet maken voor zijn nieuwe kookboek, Jamie kookt Italië. Ik denk dat dit mijn nieuwe favoriet is. Of een gedeelde eerste plek. En al helemaal deze pasta met worst.

 

Dit heb je nodig

Voor 2 personen

 

  • 150 g linguine
  • 200 g broccoletti (ook wel rapini genoemd.)
  • Spruitbroccoli of bimi
  • olijfolie
  • 1 grote verse worst van goede kwaliteit (125 g)
  • 1 teen knoflook
  • 2 ansjovisfilets in olie
  • 1 snufje chilivlokken
  • 100 ml frascati (witte wijn)
  • 20 g pecorino of parmezaan
  • extra vergine olijfolie

 

Zo maak je het

 

Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet hem af en houd daarbij een grote kop van het zetmeelhoudende kookwater apart.

 

Maak intussen de broccoletti schoon en snijd de dikkere stengels in de lengte doormidden zodat ze extra zacht worden. Zet een grote koekenpan met 1 eetlepel olijfolie op matig vuur. 

 

Knijp het worstvlees uit het velletje in de pan en bak het rul met een houten lepel. Voeg zodra het vlees licht goudbruin is eerst de grof gehakte knoflook en vervolgens de ansjovis, chilivlokken, broccoletti en wijn toe. Laat de saus zachtjes inkoken tot de pasta klaar is.

 

Hussel de uitgelekte pasta door het vleesmengsel, rasp de pecorino erover en besprenkel met extra vergine olijfolie. Hussel de boel opnieuw door elkaar en maak de saus zo nodig extra smeuïg met een scheutje van het kookwater. Proef een hapje, voeg naar smaak peper en zout toe en ga meteen aan tafel.

 

Buon Appetito!

 

 

 

Jamie kookt Italië

Jamie Oliver

ISBN: 9789021569598

Kosmos Uitgevers

Door: Meagan Suares

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares