Ja hakken/nee hakken?

 

Vanavond weer eens een feestje. Met dresscode. Black tie… Ik heb, geloof ik, al eens eerder verteld dat dat niets voor mij is hè? Die dresscode-situaties. Eerst die jurk al. En dan horen daar natuurlijk ook nog hakken bij. Wil je een leuke avond hebben, dan zijn hakken alleen maar leuk, als je heel licht bent (denk ik), want dan drukt er niet zoveel gewicht op je voeten. Kilootje of 55 lijkt me net te doen. Nou weeg ik wel 55 kilo, maar dan zit daar nog met wat extra’s erbij, zal ik maar zeggen.

 

Wel een heel bijzonder feestje trouwens vanavond, omdat Franska.nl twee nominaties heeft voor dé magazine prijzen van het jaar, de ‘Mercurs’. Eentje voor de ‘Lancering van het jaar’ en eentje voor Art Direction. We gaan er vanuit dat we niet winnen, dan zijn we in elk geval niet teleurgesteld, als we zonder prijs naar huis gaan. En hebben we lekker een feestje. Het feest begint altijd met een ontvangst, waar je veel oude bekenden uit het vak tegenkomt. Pakweg een uur op je benen staan en kletsen. Daarna zit je in een zaal voor de bekendmaking van de prijzen. Dan zit elke schoen oké. Waarop je vervolgens urenlang staand (!) napraat en na-feest met z’n allen.

 

Dus… dan weet je het wel

 

Dat wordt pijn lijden. Tenzij je 100% zeker weet dat je niets wint. Dan hoef je het podium niet op, waar je in volle glorie te aanschouwen bent. Dus dan maakt je schoenenkeuze niets uit. Want verder is het zo druk en sta je zo dicht op elkaar dat niemand ook maar je schoenen kan zien. Een collega van me heeft ooit de truc bedacht om hele lange wijde chique rokken te dragen en dan daaronder gewoon een paar lekkere laarzen aan te doen. Die kon er zo de hele avond super chic , stralend en vrolijk uitzien. Ik heb intussen Unisa ontdekt, een Spaans schoenenmerk, dat hakken maakt waarop je bijna de avondvierdaagse kunt lopen.  

 

Oplossingen te over dus. Gewoon even kijken welke het best bij je past. Ik ga voor de ‘Unisaatjes’  vanavond. En in geval van hakken altijd een tasje meenemen met platte schoenen om door de plassen terug te lopen naar je auto. Kan bij je jas in de garderobe. Beetje gek bij het binnenkomen, maar bij het vertrek is iedereen jaloers op je. Let maar op.

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter.