It’s official: Downton Abbey komt weer terug in de bios

 

Coronatijd of niet, mijn dag kan niet meer stuk. En dat komt allemaal hierdoor.

 

 

Gistermiddag 16.00 uur, ik voel mijn telefoon bibberen in mijn broekzak. Meestal het teken dat een van mijn huisgenoten vraagt hoe laat en wat we gaan eten, gevolgd door het commentaar dat het iedere week hetzelfde is.

 

Geïrriteerd kijk ik naar mijn berichtenapp. Geen huisgenoot maar vriendin S. op het scherm. Met een heleboel uitroeptekens erachter lees ik dat er een nieuwe film van Downton Abbey komt. Samen met de aangekondigde versoepelingen het beste nieuws van de dag.

 

Je moet weten dat S. en ik enorme fans zijn. De bioscoopfilm zagen we NATUURLIJK samen. We hebben zelfs Downton Abbey-marathons gehouden toen de serie op Netflix beschikbaar was. En zodra we weer mogen reizen gaan we Highclere Castle bezoeken, het landhuis van de aristocratische familie Crawley en hun personeel.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Downton Abbey (@downtonabbey_official)

 

Zoals het er nu naar uitziet doet de hele originele cast weer mee, inclusief mijn favoriete personage Violet, de Dowager Countess of Grantham. Ondanks haar hoge leeftijd en het nog immer rondwarende coronavirus wil de 86-jarige actrice Maggie Smith de kans niet laten lopen om weer in de huid van deze mopperige dame te kruipen. Ik kijk nu al uit naar haar onderkoelde droge opmerkingen.

 

De nieuwe film draait vanaf het einde van het jaar in de bios. Vriendin S. en ik kunnen niet wachten. Jij?

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Downton Abbey (@downtonabbey_official)

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit