Elk jaar maak ik dezelfde fout…

 

Gelukkig spreek ik inmiddels genoeg Italiaans om telefonisch een restaurant te kunnen reserveren. Toch wijst mijn man me iedere eerste dag van de vakantie weer op dezelfde fout.

 

Franska, bijgenaamd mevrouw Van Planhuizen, regelt altijd alles vooraf. Zelfs het restaurantje voor de lunch of voor ’s avonds. Ik wil geen risico lopen dat ik een hele avond van restaurant tot restaurant loop te slenteren. En dan steeds die menukaarten lezen die je bij de ingang ziet hangen. Zo triest vind ik dat. Het gebeurt mij iets te zelden dat je na zo’n exercitie uiteindelijk toch een toptentje binnenloopt. Ongetwijfeld zijn er bosjes mensen met andere ervaringen. Maar ik heb het in heel mijn etend leven nog maar één keer meegemaakt. Ik spreek intussen gelukkig precies genoeg Italiaans om telefonisch te kunnen reserveren. Elke keer weer trots dat het me lukt. Steevast hoor ik de eerste dag van de vakantie na mijn telefoontje mijn man zeggen: ‘Je dééd het weer!’ Het is niet riservare! Het is prenotare! Oh ja! Pffft… Dat ik dat elk jaar weer helemaal weet te deleten. Ook best knap. Ik deel het hier maar even. Je weet maar nooit waar het goed voor is. Buon apetito!