6x een nieuwe boost voor je huis!

 

Tamara: Afgelopen vrijdag was ik op de VT Wonen en Designbeurs. Hier heb ik zoveel woonideeën opgedaan! En deze wil ik graag met je delen. Want met deze 6 trendtips kun jij ook heel makkelijk je interieur ‘aanpakken’. Supersimpel!

 

 

1. Kunst

Maak van je huis een atelier! Veel ingelijste illustraties en schilderijen zijn helemaal 2017 (oké, en ook 2018!). Hang ze door elkaar en gebruik verschillende lijsten, of helemaal geen lijst… het mag allemaal. Wil je afwisselen? Gebruik dan een wandplank.
En ja, wat je dan in de lijsten doet? Kunst hoeft helemaal niet duur te zijn. Zoek een afbeelding via Google en print die uit, of kijk eens op Etsy: daar vind je veel betaalbare kunst, van illustraties tot olieverfdoeken.

 

 

2. Kleur van het jaar

De kleur van 2018 is bekend! Het is het warme kleurenpalet Heartwood. Je kunt natuurlijk je muur schilderen met één kleur uit dit palet, maar heb je er weleens over nagedacht om het eens anders aan te pakken? Maak bijvoorbeeld een lambrisering van een kleur uit dit palet, en verf erboven een andere kleur uit hetzelfde palet: dan weet je zeker dat het bij elkaar past. Durf je iets extremer te doen? Maak een cirkel en vul die met een andere kleur, of werk met verschillende kleuren vlakken en lijnen uit het palet.

 

 

3. Groen, groener, groenst

Een trend die al een tijdje te zien is, maar die nog steeds helemaal aan de hand is: binnenplanten. En voorlopig zal deze trend nog wel blijven. Da’s mooi, want planten geven rust, sfeer en maken de lucht schoner. Heb je weleens geprobeerd om groen op een nieuwe manier toe te passen in je interieur? Probeer dan eens je planten te groeperen: met z’n allen bij elkaar geeft ineens een heel ander effect dan je planten overal door het huis verspreid. Of neem juist één grote eyecatcher in huis, zoals een bananenplant.

 

 

4. Droogbloemen

Ik ben echt gek op bloemen, en dat komt goed uit! Want we zien steeds meer droogbloemen in het interieur verschijnen. Je kunt die bloemen natuurlijk zelf drogen, maar ook kun je ze gedroogd kopen bij bijvoorbeeld Dille & Kamille. Leuk om er een krans of guirlande van te maken, of als boeket neer te zetten. Een ding is zeker: je hebt er lekker lang plezier van.

 

5. Grafische prints

Het is een uitgesproken stijl, en dat betekent dat grafische prints misschien niet voor iedereen zijn weggelegd. Maar als je het combineert met een rustig interieur kan het zeker wel. Behang bijvoorbeeld een kleine wand met een grafisch patroon, of kies voor grafisch kussen.

 

6. Wol

Leuk voor deze winter zijn grof gebreide wolletjes. Je ziet ze overal terugkomen in het interieur. In plaids bijvoorbeeld, of als vloerkleed. Heerlijk. Het ziet er niet alleen heel knus uit maar zo’n kleed is bovendien fijn voor je voeten! Ik weet wel waar mijn voeten deze winter het liefste zijn. :-)

 

 

Hip & happening: Tamara van Gelderen weet daar alles van. Als fotostylist is zij altijd als eerste op de hoogte van leuke festivals, inspirerende modetrends en mooie producten . Gelukkig deelt ze dat met ons op Franska.nl!

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter