Is dit dan echt hét middel tegen cellulitis?

 

 

 

Ik geloof dat ik het geloof

 

 

 

 

Om maar even meteen de woonkamer binnen te stappen: cellulitis heeft niks met dik zijn te maken. Dat wisten wij natuurlijk al lang. Wat ik ook weet, is dat baby’s al putjes in hun billetjes hebben, dus het is ook niet zo dat het leeftijdgerelateerd is. Wat we wel weten is dat je er moeilijk vanaf komt, iets dat beautyjournaliste Kate Shapland fascineerde. Want er móest toch iets zijn dat zou werken.

 

Zoals de een een bovenmatige interesse heeft voor haar- of huidverzorging, lag de focus van Kate volledig bij de benen. En omdat ze niet vond wat ze zocht, maakte ze het. Vrij Pippi-aans, inderdaad. Legology (soms ligt een naam zo voor de hand dat je niet verder moet zoeken) werd een jaar of acht geleden geboren. Ze begon met een heel kleine oplage en verkocht die bij Liberty, het coolste warenhuis van Londen.

 

Om haar liefde voor het product nog eens te onderstrepen nummerde ze elk product met de hand. Nou, dat lukt haar nu niet meer. Legology is een fenomeen, wordt in bijna alle landen ter wereld verkocht en het werkt dus. Althans, ik ga het vandaag proberen maar ik geloof Kate. Gewoon omdat ze zo nuchter en bescheiden is.

 

Het bestrijden van cellulitis moet volgens Kate op verschillende gebieden gebeuren. Eet weinig koolhydraten, beweeg veel (loop zeker 8000 stappen per dag), masseer de plekken waar cellulitis zit en gebruik de juiste producten. Kates bestseller is Cellu-Lite, een olie die je twee keer per dag aanbrengt op de ‘probleemgebieden’ en inmasseert. Hij trekt snel in.

 

Wat ik allemaal leuk vind aan Legology

–      De basisingrediënten zijn citroenen uit Amalfi; dan heb je mij al.

–      De scrub voelt en ruikt als een sgroppino.

–      De Air-Lite is ideaal om opgezwollen benen en voeten tegen te gaan in het vliegtuig. Tip van Kate: breng hem vast aan voordat je gaat vliegen, draag vliegtuigsokken (dat zijn speciale compressiesokken), drink veel water, beweeg in het vliegtuig en breng de Air-lite weer aan in je hotel.

–      De Circu-Lite, een soort vacuümzuigend nopje dat je over de te behandelen gebieden trekt

–      En mijn favoriet zonder het zelfs maar geprobeerd te hebben: de Sun-Lite Tinted Leg Cream. Ideaal voor volgende week als het mooi weer wordt en je benen nog in de winter hangen wat kleur betreft. Zoals je misschien weet heb ik een nogal haat-liefdeverhouding met de panty, dus dit is exact wat ik wens.

–    Hij is waterproof en geeft niet af in bed, wat wil een mens nog meer?

–    Enne, nu we het over citroenen uit Amalfi hebben kwam ik ineens weer op dit heerlijke stukje. 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach