Is de Mol van 2020 ontmaskerd?

 

De helft van de lol van Wie is de Mol? kijken zit ‘m natuurlijk in alle aanwijzingen verstopt in de afleveringen.

 

Mollen vallen meerdere keren per seizoen door de mand en ook meer dan eens weten de kijkers zéker dat deze aanwijzing niet gepland is en dat ze de Mol hebben ontmaskerd.

 

Dus ja, dat is nu weer gebeurd. Maar nu weten de kijkers het zeker. Zeg maar: écht heul zeker. En zelfs ik als kritische kijker ben wel een beetje huiverig, maar dit zou ‘m wel eens kunnen zijn, hoor. De makers hadden op zich kunnen bedenken dat de fanatieke kijkers dit tot de bodem zouden uitzoeken, maar wie weet dat ze dit jaar een steekje hebben laten vallen… Ja, pas maar op, hier komen spoilers.

 

In de aflevering van dit weekend kregen alle kandidaten een persoonlijke hint van de Mol. Handgeschreven. En hoe onthouden alle kandidaten hun aanwijzingen en hersenspinsels? Juist, in een boekje. Waar ze alles in schrijven. Dus 1 + 1 = 2 en gelukkig hoefde ik dit niet zelf te doen, maar fanatieke molloten hebben alle handschriften met elkaar vergeleken.

 

 
Ja, hier kun je niet echt onderuit, toch? Hoe dan ook is het voor mij zeker dat de tekst in ieder geval is geschreven door Jeroen. Dan lijkt het voor mij duidelijk dat hij ook echt de Mol is, tenzij de makers weer één of ander trucje hebben bedacht… Maar er is nóg een aanwijzing.

 

Diezelfde aflevering staat Jeroen voor de spiegel, waarop tijdens het volgende shot staat geschreven: ‘ik ben de Mol’. Jeroen dus. Ik ben er in ieder geval over uit: Jeroen is gewoon de Mol 2020.

 

Beeld: AVROTROS

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer