Inter scaldes nummer één in restaurantgids lekker500

 

De restaurantgids Lekker500 is verschenen en de nummers 1 en 2 zijn dezelfde restaurants als vorig jaar. Nummer vier is symbolisch leeg.

 

Restaurant Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen is opnieuw de nummer één in de Top 100 van restaurantgids Lekker500. ‘Prachtige villa in het Zeeuwse Zuid-Beveland, omringd door een weelderige tuin. Binnen veel kunst van patron-cuisinier Jannis Brevet zelf. Hij maakt verrukkelijke gerechten, echtgenote Claudia is de immer goedgemutste gastvrouw’, aldus de jury.

 

Nummers 2 en 3

De tweede plaats is opnieuw De Librije van Jonnie en Thérèse Boer in Zwolle. Tribeca in het Brabantse Heeze, staat op nummer 3. Opvallend is de lege plek op nummer vier. Die zou eigenlijk worden toebedeeld aan Restaurant De Leest, maar aangezien het restaurant eind dit jaar gaat sluiten, laat Lekker deze positie symbolisch leeg.

Hekkensluiter

De Lindehof van Soenil Bahadoer schoof een plekje op, van 6 naar 5, Ciel Bleu zakt van 4 naar 6. Spectrum van Sidney Schutte blijft op 7 staan (vorig jaar heette het restaurant nog Librije’s Zusje). Pure C van Syrco Bakker en Sergio Herman gaat iets omhoog, van de 10e naar de 8e plek. FG van Francois Geurds zakt van 8 naar 9. Da Vinci sluit de top 10 af. Restaurant 212 van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot in Amsterdam (20e plek in de lijst) is dit jaar de snelste stijger.

 
 

De gehele lijst kun je hier bekijken.

 

 

Redactie: Favorflav