Inpakken voor pro’s 

 

Je kent het vast wel. Die enorme rij bij het inpakken in de winkel rond deze tijd. Je krijgt dan wel een kunstwerk mee naar huis. Dat is het wachten waard, maar met deze tips kun je je eigen kunstwerkje gewoon thuis maken. 

 

Inpakken hoeft niet moeilijk te zijn. Met een paar leuke accessoires en tips, lijkt het al alsof je het in een winkel hebt laten inpakken. 

 

Stropdasversiering

 

 

1. Hij hecht waarschijnlijk niet zoveel waarde aan de verpakking als jij, maar toch hebben we iets heel leuks voor hem. Namelijk een stropdasversiering. Doe een lintje om de bovenkant van de verpakking en plak het aan de achterkant vast.

2. Haal dan een lintje vanaf de onderkant naar boven in de vorm van een lusje.

3. Haal de bovenste puntjes van het lintje via de bovenkant door de lus, trek het strak en maak het vast aan de verpakking. Knip vervolgens 2 puntige hoekjes, zodat het op een échte stropdas lijkt.

 

 

Aardappel stempel

 

 

Nog een simpele tip. Het kerstboompje. Het enige wat je nodig hebt is cadeaupapier, stempelinkt en een aardappel. Oh én een cadeautje natuurlijk. Snijd eerst de aardappel verticaal doormidden. Maak dan aan de binnenkant van een helft van de aardappel met een mesje een kerstboomvormpje door de omlijning te tekenen. Schraap of snijd dan eromheen de aardappel wat uit, zodat het vormpje omhoogkomt. Druk het vormpje op het stempelkussen en versier het cadeautje.

 

 

Inkepinkjes

 

 

Het heeft lang geduurd voordat ik snapte hoe je een fles wijn kan inpakken, zonder dat hij op zijn zij onder de kerstboom komt te liggen. Maak inkepinkjes aan de onderkant van het cadeaupapier als de fles wijn er in zit. Zo kan je de stukjes gemakkelijk naar binnen plakken en blijft de fles goed staan.

 

 

Rood Rudolf neusje

 

En met onze favoriet Rudolf (het rendier) ga je zeker weten scoren! Kijk naar het filmpje en je hebt het zo gemaakt. 

 

 

 

   

Meagan Suares is de nieuwste aanwinst bij Franska.nl. Het lachebekkie studeert Media, informatie en communicatie, en zwijmelt weg bij elke romcom die ze ziet. O ja, ze kletst de oren van je kop en is gek op unicorns. En roze.