In ons leven hebben we gemiddeld 3 soorten liefdes

 

 

Als je terugdenkt aan je eerste liefde, kun je je misschien niet eens meer voorstellen dat jullie ooit samen zijn geweest…

 

 

 

Niet omdat het een vreselijk iemand is, maar gewoon omdat je nu op heen eel ander soort type valt. En dat is hartstikke logisch, want volgens Elephant Journal hebben we drie soorten liefdes, oftewel drie soorten types, in ons hele leven. Elk type liefde hebben we nodig om een andere reden.

 

1. De ideale liefde
Deze liefde is onze eerste grote liefde. Het is een sprookjesachtige relatie die bijna te mooi lijkt om waar te zijn. Je ziet samen een toekomst voor je en weet dan ook vrijwel zeker dat dit onvoorwaardelijke liefde is. Je zou kunnen zeggen dat deze liefde ergens wat kinderlijk en naïef is, aangezien je nog geen enkel ander vergelijkingsmateriaal hebt. Vaak valt deze droom uiteindelijk dan ook in duigen, wanneer je allebei ouder wordt en je als persoon ontwikkelt. De kans is groot dat jullie hierdoor uit elkaar groeien en toch niet helemaal voor elkaar gemaakt blijken te zijn.

 

2. De harde liefde
De tweede liefde is onze moeilijkste liefde. We denken bij deze relatie een betere keuze gemaakt te hebben ten opzichte van onze vorige liefde, maar eigenlijk zijn we nog steeds keuzes aan het maken vanuit de behoefte om te leren. Deze liefde gaat gepaard met veel drama en pijn. Diepe dalen en hoge pieken maken deze liefde zo ontzettend verslavend en giftig. De poging om het te laten werken wordt belangrijker dan de vraag of dat ook wel zou moeten. Daarom leidt deze liefde tot een onveilige knipperlichtrelatie. Uiteindelijk is het een keiharde levensles en leren we vooral wat we in de toekomst níet meer willen. Vaak duurt het wel even om er van los te komen, maar zodra je er dan eindelijk volledig uitgestapt bent, wil je nooit meer terug.

 

3. De ware liefde
Als laatste is daar de ware liefde: de liefde die we nooit zien aankomen omdat deze persoon absoluut niet in ons ideaalbeeld paste. Voor deze liefde laat je alle idealen vallen, want het voelt goed en het werkt. Je verbaast je er bijna over hoe makkelijk het met deze liefde gaat. Je hoeft je niet anders voor te doen omdat deze persoon jou ziet en volledig accepteert wie je bent. Er is sprake van een innige connectie die fijn en veilig voelt. Natuurlijk blijft het altijd werken en ga je zo nu en dan flinke ruzie maken, maar diep vanbinnen voel je dat het goed zit en dat jullie voor lange tijd bij elkaar zullen blijven.

 

Deze drie soorten types heeft natuurlijk niet iedereen. Soms is het meteen raak en vind je de ideale liefde als eerste. Nou, dat scheelt je dan weer een hoop ellende.

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com