In een verborgen steegje in het culinaire hart van Harderwijk 

 

Valt deze week iets wel héél bijzonders te winnen!

 

Ratatouille, het Restaurant van Meesterkok Wim Zwaart, ligt op hét culinaire plein van Harderwijk: de Vischmarkt. Dineren krijgt hier de tijd die het verdient en ambachtelijkheid en puurheid zijn de pijlers waar de keuken op draait. Producten zijn op en top vers, en zoals de naam al doet vermoeden krijgen groenten, naast vis en vlees, ook de aandacht die ze verdienen. Het StadsLogement, dat speciaal voor gasten van Ratatouille werd gecreëerd, wordt bereikt via een verborgen steegje.

 

 

 

Daar, op de eerste verdieping boven het monumentale KookLokaal, wacht een plek om ongestoord na te genieten. Het appartement heeft een eigen opgang en een eigen keukentje met een rijkelijk gevulde koelkast voor het ontbijt. Twee tot vier personen hebben er het rijk alleen en tijdens hun verblijf zal het hun aan niets ontbreken.

 

De inrichting is een mix van klassiek en design, en de luxe van een hotel wordt er gecombineerd met het persoonlijke en kleinschalige van een B&B.

 

 

Er is één aparte slaapkamer met tweepersoons boxspring, terwijl in de woonkamer slaapplek is voor een derde en vierde persoon. De badkamer heeft een inloopdouche met regendouche en twee wastafels. 

 

 

 

Na het ontbijt slenter je nog even door de eeuwenoude straatjes en over de historische pleinen van Harderwijk. Liefhebbers van varen, zeilen en vissen kunnen vervolgens terecht op het Veluwemeer en dan zijn er vanuit Harderwijk ook nog eens tal van wandel- en fietstochten te ondernemen in de Veluwse bossen, over de heidevelden en door de zandverstuivingen. 

 

Genieten met een hoofdletter dus. En dan te bedenken dat er één overnachting voor z’n tweetjes wordt verloot. Veel plezier alvast! 

 

 

 

Informatie en boekingen via de website van Erfgoed Logies of rechtstreeks bij Het StadsLogement telefoon +31 341 431256.

 

WINNEN?

 

Lijkt het je wat om hier een nacht gratis te verblijven? Ga dan naar de Facebookpagina van Franska.nl en reageer daar op het betreffende artikel. Geen Facebook? Stuur je mail naar winnen@franska.nl

 

De winnaar wordt over een week bekendgemaakt.

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans