Ik rij beter dan jij

 

Uit onderzoek blijkt dat 63% van de Nederlandse automobilisten zich ergert aan het rijgedrag van zijn of haar partner. In Huize Smit is dat niet anders, want ik rij beter dan hij.

 

 

 

Al zeg ik het zelf natuurlijk, want hij ziet dat heel anders. Zo neem ik bijvoorbeeld altijd de verkeerde route, omdat het, naar zijn stellige overtuiging, nu eenmaal sneller gaat als we zíjn route volgen. Ik doe dan net of ik hem niet hoor of ik geef op het laatste moment een ruk aan het stuur om hem zijn zin te geven en maar van het gezeur af te zijn.

 

Op mijn beurt erger ik me altijd blauw als hij weer eens zoekt naar de parkeerplek die het dichtst bij de ingang van onze plaats van bestemming is. Is er werkelijk overal plek, wil hij nog steeds parkeren in het kleinste gaatje tussen twee andere auto’s. En dan twintig keer heen en weer steken tot ie eindelijk strak geparkeerd op zijn plek staat. Ik kan dan alleen nauwelijks uitstappen, da’s jammer. Man, zet die auto toch 10 meter verder, waar je riant de ruimte hebt.

 

Gelukkig zijn wij niet het enige stel dat baalt van het rijgedrag van hun wederhelft. Wij horen volgens onderzoek bij die 63% van de Nederlandse automobilisten die zich ergert aan het rijgedrag van zijn of haar partner. Met stip op 1 van ergernissen staat het commentaar geven op dat rijgedrag. Hou gewoon je mond! Op de tweede plaats die eeuwige discussie over de route. Gelukkig maken mijn kinderen geen ruzie meer op de achterbank want dat levert 21% aan ergernis op. En 11% van de stellen maakt ruzie over de staat van de auto. Vieze vloermatten, losse troep, of dat de auto nodig gewassen moet worden, dat werk.

 

Als ik dan toch bezig ben: er is nog veel meer frustratie in het verkeer. Zo ergeren we ons het meest aan die medeweggebruikers die geen richting aangeven (64%), gevolgd door mensen die bumperkleven (60%) en afsnijden (53%). Afval uit het autoraampje gooien wordt door 49% van de ondervraagden asociaal genoemd en 48% ergert zich aan het gebruik van smartphones in het verkeer.

 

Ik zit me het meeste op te vreten als iemand voor me op de linkerbaan blijft plakken. Ga toch opzij, denk ik dan, want ik rij beter dan jij!

 

Bron: Time2play

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit