Ik moet het toch even hebben over Denise Richards

Bond girl, ex van Charlie Sheen, actrice in The Bold and the Beautiful en, en dat is waar ik om het hoekje kom gluren, een van de huisvrouwen van Beverly Hills.

 

 

Denise komt over als een all American girl. Huis in Malibu aan het strand, voetjes in het zand, meestal gekleed in jeans en T-shirt (of houthakkersshirt), haar in een knot en zo te zien zonder tienrittenkaart bij de botoxboer. Twee kinderen uit haar huwelijk met Charlie Sheen en een meisje met een beperking dat ze adopteerde toen ze single was. Tot zo ver allemaal enig.

 

De makers van de serie zullen tijdens het bekijken van het materiaal regelmatig op hun stoeltjes zijn geklommen van plezier, want Denise is niet bepaald het type dat een blad voor de mond neemt. Zo weten we dat er dagelijke ochtendsessies plaatsvinden (geliefde Aaron is een gezonde Amerikaanse jongen met dito trek) en dat Denise zich geen zorgen hoeft te maken als ze haar liniaal kwijt is, want als Aaron in de buurt is heeft ze een stevig meetinstrument van zo’n beetje dezelfde lengte. Afijn.

 

Ook strooit ze met sappige anekdotes over prostituees van Charlie Sheen die ze bij Thanksgiving ook maar gewoon uitnodigde voor het avondeten en over massages met happy endings. Lachen, gieren, brullen met Denise, kortom.

 

Maar dan komt het. Tijdens een barbecue in de tuin van Denise en haar geliefde Aaron komt het gesprek tussen de housewives ook op seks, zoals dat wel vaker gebeurt als je een groep vrouwen bij elkaar zet. Of mannen. Of er wel eens een intiem momentje met een andere vrouw heeft plaatsgevonden. Erika Jayne vertelt dat ze een affaire met een stel had waarop iemand vraagt: ‘Wat is het verschil?’ En zij – hilarisch, naar mijn mening – antwoordt: ‘Een penis en twee vagina’s.’

 

Intussen loopt Denise constant verontschuldigend naar de pubertafel die ongever twee meter van die van hen verwijderd is. ‘There’s some adult conversation going on, kunnen jullie het horen?’ De kinderen (van een jaar of 15 wapperen het lachend weg en een paar dagen later luncht Denise met haar dochter en bespreken ze de avond. Haar dochter zegt dat ze hoorde dat ze het over trio’s hadden, maar dat ze het reuzevermakelijk vonden en al helemaal geen big deal.

 

Lang verhaal een piets korter: Denise blaast het op en komt zelfs niet met haar kinderen naar een intens brave barbecue party die Kyle organiseert. Kyle is toch wel een soort oermoeder die een luchtkasteel heeft neergezet en een grote tent waar de kinderen in kunnen spelen, maar Denise wil haar kinderen liever niet blootstellen aan de aanwezigheid van haar televisievriendinnen en zegt dat ook luid en duidelijk. Herrie in de tipient, dat begrijp je. Want een beetje hypocriet is het natuurlijk wel en als er iemand überhaupt niet aan die hele conversatie meedeed, was het Kyle wel. Afijn.

 

Maar wat blijkt? Dat Denise op dat moment een affaire heeft met Brandy Melville, de vrouw die een aantal seizoenen meedeed aan The Real Housewives. En als ze daarmee wordt geconfronteerd, is ze zo bang dat ze heel hard ‘Bravo! Bravo! Bravo!’ roept. Bravo is het tv-netwerk dat The Real Housewives produceert en dat mag geen reclame voor zichzelf maken, dus als je ‘Bravo!’ roept, kunnen ze die scène niet gebruiken. Maar gelukkig hebben ze die boete blijkbaar gepakt en zenden ze het toch allemaal uit.

 

Ondertussen verkneukel ik me bij het gekwaak van iedereen en vraag ik me af of er iemand is die Denise kan vertellen dat kinderen ook afleveringen kunnen bekijken en op internet kunnen lezen. Dus als je iets privé wilt houden kun je beter je mond houden. Maar ja, dat zou wel heel saaie tv opleveren.

 

Ik heb natuurlijk ook nog even gegoogled of Denise nog steeds met haar man Aaron is, na het uitkomen van deze affaire, maar dat is allemaal nog koek en ei en pais en vree. Ik zei het toch: Aaron is een gezonde Amerikaanse jongen, die lust Brandy er makkelijk bij.

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach