‘Ik kwam Arie tegen op Tinder’, zegt mijn buurtvriendin

 

Arie woont aan de overkant van de straat

 

‘Mijn buurtvriendin die tindert? Ik hang aan haar lippen als het daarover gaat! Ik weet namelijk niets van datingapps. Maar die ene buurtvriendin die lichtjaren jonger is dan ikzelf, die alles beleeft en nergens meer van opkijkt? Maar dat ze Arie tegenkwam op Tinder, dat vond ze net zo opmerkelijk als ik.

 

Arie woont aan de overkant van de straat en daar woont hij niet alleen. Zijn vrouw heeft een dijk van een baan. Arie doet het wat rustiger aan qua carrière en ‘regelt’ hun drie kinderen. In de zomer zie ik Arie en zijn vrouw vaak een ommetje maken na het diner. Altijd hand in hand en altijd in gesprek met elkaar. Misschien vond ik Arie en zijn vrouw en kinderen wel hét voorbeeld van hoe het ook kan in deze tijd. Toen ik op een ochtend uit het raam keek zag ik Arie aan komen rennen toen zijn vrouw in een taxi wilde stappen. Ze was iets vergeten – ik dacht haar telefoon. ‘Wat ontzettend lief’, hoorde ik mezelf mompelen.

 

Ik vroeg mijn buurtvriendin waarom Arie op Tinder zou staan. Alsof zij dat kon weten, antwoordde ze. Arie spookte een tijd door mijn hoofd en als ik hem of zijn vrouw – of hen samen – tegen het lijf liep op straat, moest ik mijn best doen om niet weg te kijken. Alsof ik iets wist wat ik niet mocht weten. Een paar maanden nadat mijn buurtvriendin over Arie had verteld kwam er een verhuiswagen voorrijden aan de overkant van de straat. Een halve dag later was het huis leeg. Ik appte mijn buurtvriendin erover.

 

Die appte meteen terug. Had ze me dat nooit verteld? De vrouw van Arie had een puissant rijke kerel aan de haak geslagen. ‘Net zo lelijk als hij rijk is, haha.’ En nog een kop kleiner dan de vrouw van Arie ook. Ze was met de kinderen linea recta van haar huis naar het huis van haar nieuwe vriend verhuisd. Hoe ze dat wist? Ze had met Arie gechat op Tinder. Hij zat er nogal doorheen, maar het leek hem toch leuk om een keer iets met haar te gaan drinken. Dat hadden ze inmiddels gedaan en het was niet bij een drankje gebleven.’

 

Aries naam is vanwege privacy gefingeerd. Zijn echte naam is bekend bij de redactie.

 

Moet jou ook iets van het hart en wil je dat (anoniem) met ons delen? Stuur dan een mail onder vermelding van ‘Dit moet ik even kwijt’.