Ik heb niks nodig, ik heb niks nodig, ik heb niks nodig

 

Alleen een paar lekker lange katoenen blouses, een shirt-dress in kobaltblauw en een nieuw zwempak

 

 

Ik ben een slechte shopper, zal het maar gewoon toegeven. Als het om eten gaat, lukt het altijd, maar zodra het om het echte werk gaat, kleding, dan ga ik de mist in. Waar ik naar op zoek ben blijkt niet te bestaan, waardoor ik me elke keer opnieuw afvraag waarom ik toch niet iemand zoek die het voor me kan maken, ik kan het notabene zelf tekenen. En uiteindelijk mondt zo’n shopdag dan uit in een voorraadje spullen dat ik helemaal niet nodig had. Toch weer het zoveelste lekkere broekje, een paar leuke schoenen, soms zelfs een tas, sowieso een vest en sjaal, en nog iets voor in m’n haar of om m’n nek… maar zwempak, lange blouse en shirtdress, vergeet het maar.

 

Blijkbaar ben ik bang om met lege handen thuis te komen. Bij elk van m’n favoriete winkels denk ik:  opschieten, niet dreutelen, want anders haal ik m’n rondje niet. Eigenlijk zou ik een dagje zoeken en een dagje inslaan moeten doen. Dat kan nu, want in m’n favoriete shopstad Arnhem is na een uitgebreide verbouwing het toffe hotel Haarhuis geopend. Met patisserie, heb je het al gezien?

 

 

Hotel haarhuis

 

hotel haarhuis 5

 

hotel haarhuis 2

 

hotel haarhuis patisserie

 

hotel haarhuis design

 

 

Leuk hè? Aan het honderd jaar oude hotel Haarhuis is jarenlang verbouwd en in maart is het heropend als het eerste vijf-sterrenhotel van Arnhem. Op de vierde verdieping is de City Spa met prachtig uitzicht over de stad vanuit de sauna’s of vanuit het award-winnende toilet, gebouwd in een liftschacht met glazen vloer op achttien meter hoogte. Ik weet niet of ik me daar erg op m’n gemak ga voelen… maar ik ga wel even kijken natuurlijk.

 

Ook culinair gezien is het er heerlijk toeven. Bijvoorbeeld in Locals, het restaurant met groenten en kruiden uit de eigen ‘vertical farm’. Het wordt geleid door sterrenkok Niven Kunz en heeft intussen al een tweede notering in de Gault Millau-gids te pakken. Voor koffie met gebak of een lekkere lunch kun je naar Hoek Koffie & Patisserie. En op het dakterras is de Blou Rooftop Bar. Overdekt, dus je kunt er elke dag genieten van hapjes en cocktails met het beste uitzicht over de stad. 

 

Kijk. Nu nog maar hopen dat er tijd overblijft om de shoppingplannen voor de volgende dag op een rijtje te zetten. Of, als je niets gevonden hebt (knap!) de volgende dag naar alle andere leuke plekken in Arnhem gaan. Museum Arnhem bijvoorbeeld, ook onlangs helemaal vernieuwd en erg mooi. Of Sonsbeek, altijd de moeite waard. 

 

Wie wil dit vijfsterrenhotel testen?

 

Ik mag namelijk iemand gelukkig maken met een overnachting voor twee op deze bijzondere plek. Zin in? Even reageren onder het Facebook-artikel en je maakt kans. Volgende week maandag doe ik de verloting.

 

Heel veel succes gewenst. En een fijne week. We krijgen steeds lekkerdere temperaturen. Mmmm…

 

 

Liefs van Franska

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska