Ik ging naar Dublin en werd een beetje verliefd

 

 

Voor ik het vliegtuig instapte richting Ierland dacht ik: het zal vást wel regenen daar. Nu, bij terugkomst, heb ik dat vooroordeel even door de internetzoekmachine gehaald trouwens, en wat blijkt?

 

 

 

In Nederland regent het gemiddeld méér dan in Ierland. Ik had al kunnen weten dat ik verkeerd zat met mijn vooroordeel, want toen ik aankwam was het gewoon hartstikke zonnig. Cynisch had ik mijn zonnebril ingepakt (‘zal ‘m wel niet nodig hebben’), met de staart tussen de benen zette ik ‘m toch maar op. Oké, Dublin, dat was je eerste pluspunt. Van vele.

 

De vliegtijd is ook wel lekker meegenomen, binnen twee uur ben je er en het vliegveld is zo’n twintig minuten van het centrum verwijderd. Hele dikke prima dus. En dat hotel, dat was dus écht middenin Dublin, met een heuse rooftoploungebar die dat eerder genoemde zonnetje heel goed wist over te brengen in een 360 graden view over de stad.  Mij zie je geen ochtendhumeur hebben wanneer ik tijdens dit uitzicht m’n scrambled eggs opschep, hoor. En dan door natuurlijk, lopend – Dublin is helemaal niet zo groot dus taxi’s zijn er, maar voor de echte diva’s. Fietsen kun je overigens ook huren, maar heel veel zie je die niet op straat. De volgende punten wil je absoluut meepakken wanneer je naar Dublin gaat.

 

Trinity College (The Long Room)

 

Boekliefhebber of niet, deze bibliotheek (The Long Room) is zó mooi. En gigantisch. Echt, je kijkt je ogen uit. Hij hoort bij de oude universiteit Trinity College, die in 1592 nog door Queen Elizabeth is geopend. ‘Even’ naar binnen en weer naar buiten gaat niet echt lukken, want je moet tegenwoordig wel een kaartje kopen om deze bibliotheek in te gaan. Voor de echte boekenwurmen: het bekendste stuk, The Book of Kells, kun je ook met je toegangskaartje bekijken. Rondom de universiteit zijn veel leuke barretjes en cafeetjes om wat te gaan drinken.

The Temple Bar

 

Dit is de bekendste bar van Dublin, en ja, dat betekent ook dat het er wemelt van de toeristen – voor zover dat het geval is in Dublin. Tegenwoordig staat The Temple Bar niet meer voor één pub, maar voor de gehele wijk. Dus hier kom je om in de Guinness en het pubfood. Zeker gericht op toeristen en dus ook ietsje duurder dan de andere pubs, maar wel gegarandeerd gezelligheid. Sowieso is Dublin qua toeristen echt nog niet zo heel druk, dus ik vond dat zelf niet erg storend.

Bier of whiskey proeven

 

Je moet ervan houden, maar once in Dublin… Ja, dan moet je voor de bijl. Guinness en whiskey it is. De Guinness Brewery is natuurlijk de beste plek om alles te weten te komen over het Guinness-bier – en te proeven. Maar ook de Ierse whiskeys kunnen je nog verbazen. Eerlijk, ik ben niet zo weg van whiskey en ben ‘helaas’ ook niet bekeerd door de whiskey tastings, maar interessant is het wel en de Ieren zijn oprecht zó trots op hun producten. Ik kreeg het erna gemixt in een cocktail, wat dan wél weer heel soepeltjes wegging. Denken in oplossingen, hè.

Shoppen

 

Jaha, túúrlijk hoort shoppen bij een weekendje weg. Hier is dat niet anders, want ook al is de stad niet supergroot, winkelen kun je er hartstikke goed. De twee bekendste winkelstraten zijn Grafton Street en Henry Street (met gezellige kerstlampjes in de winter). Hier vind je de bekendere en grotere ketens en het giga warenhuis Brown Thomas. Zelf vond ik de straatjes eromheen ook erg leuk, waar het stikt van de vintage stores. In de buurt Creative Quarter vind je ook heel veel leuke boetiekjes. Zo leuk, van vintage designer Chanel-tassen tot thrift stores met oude LP-spelers.

Ontbijten, lunchen, dineren en borrelen bij één van de leuke spots in Dublin

 

Een citytrip of vakantie staat voor mij gelijk aan eten. Veel eten. Gelukkig was er een gym in het hotel anders was ik redelijk verdubbeld teruggekomen. Want ja, er zijn dus hartstikke veel leuke spots in Dublin om te gaan eten, ook al verwacht je misschien niet dat ze hele hippe plekken hier hebben. Weer die vooroordelen, hè… Ben ik dus ook van teruggekomen. Mijn favorieten? 777, The Winding Stair, Brother Hubbard, Lucky Turtoise, Sophies, Roberta’s, Delahunt en Coppinger Row. Voor later in de avond zit je goed bij Sams Bar of Grafton 37. Voor de grotere clubs verplaats je je naar Harcourt Street.

Nou, je hoort het: ik ben helemaal om. Vergelijk het met de reden waarom Tinder niks voor mij is; qua uiterlijk weet ik niet of het meteen een match is. Je moet iemand zíen, leren kennen, de uitstraling meemaken. Dus ik neem voor vanaf nu vooroordelen van een stad achterwege te laten, want die superlike krijgt Dublin van mij absoluut.

 

 

Door: Redactie Amayzine.com