‘Ik gebruik stiekem Ozempic om af te vallen’

Sally is doodongelukkig omdat ze door de overgang steeds zwaarder wordt. Maar dan ontdekt ze een wondermiddel om af te slanken.

 

 

‘De afgelopen jaren heb ik me best eenzaam gevoeld. De kinderen gingen op kamers, wat ik vreselijk vond, en mijn man en ik waren daarom na 24 jaar weer echt met z’n tweeën. Een hele verandering want mijn man is specialist en maakte jarenlang heel lange dagen in het ziekenhuis en was niet vaak thuis. De eerste zomervakantie zaten we daarom heel onwennig tegenover elkaar in restaurantjes en vielen er soms ongemakkelijke stiltes als we op onze hotelkamer zaten. Omdat ik in de overgang raakte werd ik steeds dikker en dat maakte dat ik niet lekker in mijn vel zat. Ik zag mijn man bij het zwembad heus wel kijken naar jongere, slanke vrouwen in hun sexy bikini’s en dat maakte me heel onzeker. Ik had daardoor steeds vaker stiekeme eetbuien om mijn frustratie een uitweg te geven. Mijn man was juist fanatiek gaan sporten en zag er heel goed uit voor iemand van drieënvijftig. Hij werd weer fit en slank zoals vroeger toen we elkaar leerden kennen en ik was maar al te bang dat hij in het ziekenhuis een leuke jonge verpleegkundige tegen zou komen en mij daarvoor zou verlaten.

 

De intimiteit tussen ons was al heel lang ver te zoeken, want ik schaamde me zo voor mijn slappe buik en dikke benen. Er moest iets gebeuren, maar wat? Ik had al zo vaak een poging gedaan om af te vallen en een sportschool vond ik vreselijk. Bovendien wilde ik echt niet dat iemand me zou herkennen als ik met een bezweet hoofd en dat dikke lijf als een hulpeloze baby met gewichten in de weer zou moeten. Toen ik daar weer eens over klaagde tegenover mijn vriendin Dorien zei ze dat het voor mij echt niet zo’n gek idee was om wat af te vallen. Ik raakte met mijn BMI nog lang niet de gevarenzone, maar als ik zo doorging zou ik echt veel te zwaar worden, met alle gevolgen van dien.

 

Ik moest er toch zeker niet aan denken dat ik net als Doriens man diabetes zou krijgen? Want ondanks zijn medicatie voelt hij zich regelmatig heel erg ellendig en om het nog vervelender te maken is zijn medicatie steeds slechter verkrijgbaar waardoor hij moet switchen naar een ander medicijn waar hij allerlei bijwerkingen van krijgt. Hij ergert zich rot aan al die mensen die Ozempic misbruiken om af te vallen waardoor er wereldwijd een tekort is en hij steeds vaker misgrijpt. Die slappelingen moeten gewoon minder eten en meer bewegen, zei Dorien fel.

 

Haar woorden bleven maar in mijn hoofd galmen. Afvallen met een diabetesmedicijn. Hoe meer ik erover nadacht hoe aantrekkelijker het klonk. Op internet ging ik zoeken hoe ik aan dat middel kon komen en dat bleek kinderlijk eenvoudig. Het wordt gewoon via de post naar me toe gestuurd en het werkt als een trein. Sinds ik het gebruik heb ik veel minder trek en de kilo’s vliegen eraf. Om te zorgen dat mijn man geen argwaan krijgt doe ik net of ik wel naar de sportschool ga en heel gezond eet. Maar in werkelijkheid doet het wondermedicijn gewoon zijn werk.

 

Voor het eerst in jaren val ik af. Ik hoef niet te sporten en ik kan nog steeds genieten van lekker eten zonder bang te hoeven zijn dat ik weer dikker word. Het heeft mijn zelfvertrouwen en mijn seksleven een flinke boost gegeven want omdat mijn man me weer aantrekkelijk vindt ben ik niet meer bang als hij naar andere vrouwen kijkt. Ik voel me als herboren, alsof ook mijn huwelijk een tweede kans krijgt met mijn nieuwe slanke ik.

 

Mijn vriendin Dorien heb ik wijsgemaakt dat bij mij ‘de knop om is gegaan’ en dat ik nu wel de wilskracht heb om op eigen kracht af te vallen. Hoe het werkelijk zit durf ik niemand te vertellen, zeker Dorien niet. Ik ben bang dat ze me een loser vindt die voor de makkelijke weg kiest en dat ze me verwijt dat ik het leven van diabetici als haar man extra moeilijk maak. Dat is misschien ook wel zo, maar ik zie het maar als een soort psychische hulp die ik mezelf hiermee gun. Mijn man ziet me weer staan en ik voel me fantastisch. En zolang ze er niet achter komen dat ik stiekem Ozempic gebruik en dat ik het illegaal online koop kan niemand me wat maken toch?’

 

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl