Ik denk dat The Queen een topdag heeft

 

Koningin Elizabeth behoort ook tot de groep kwetsbaren die we tegen het coronavirus moeten beschermen

 

En terecht. Want ze bereikt vandaag de respectabele leeftijd van 94 jaar. Ja, The Queen is vandaag jarig, dus is het een bijzondere dag. En wat het zo extra speciaal maakt is dat ook zij geen bezoek kan ontvangen.

 

Net als al die andere hoogbejaarde mensen die het nu met beeldbellen moeten doen. Of van wie hun dierbaren zijn zo lief om een hoogwerker te huren om zo hun paps of mams toe te zingen. Of die een mailtje naar Robert ten Brink van All You Need Is Love sturen om zo hun opa of oma in het zonnetje te zetten.

 

Elizabeth viert haar verjaardag in hele kleine kring. Geen kinderen, klein- of achterkleinkinderen over de vloer. Lekker knus met haar Philip, de hondjes en een Dry Gin Martini. Want naar verluidt houdt ze wel van een borreltje.

 

Het wordt misschien wel haar rustigste verjaardag ooit. Of de fijnste, nu ze helemaal niets hoeft te doen, behalve jarig zijn natuurlijk…

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit