Ik denk dat ik maar eens thuis blijf deze paas­maandag

 

Dat is weer eens wat anders. Dat eeuwige eropuit en zo begon me flink de keel uit te hangen. Geintje natuurlijk, maar je moet wat.

 

Krijg jij ook zo ontzettend veel leuke (en soms ook minder leuke) filmpjes, foto’s en grapjes opgestuurd? We proberen elkaar wel op alle mogelijke manieren door deze moeilijke tijd heen te helpen hè? Bij mij is het af en toe niet bij te benen al die leukigheid. Om mensen niet teleur te stellen doe ik regelmatig maar net alsof ik alles voor het eerst zie. Zelf vind ik het ook een beetje ‘mwa’ als iemand reageert met: ‘hij blijft leuk’. Dat betekent dus dat ze hem niet een keer, maar al meerdere keren gezien hebben… oeff… Zeg dan maar gewoon: ‘die ken ik al’. Voelt nog net iets minder alsof je spuit elf bent die met een grap aan komt zetten.

 

Ik kreeg trouwens tussen alle grappen door nog wel iets heel moois. Heb je deze al gezien?

 

 

Ondertussen zit ik, ondanks alle goede adviezen, tot vervelens toe het nieuws bij te houden. Schiet je natuurlijk helemaal niets mee op, weet ik… De drang begint gelukkig al wat af te vlakken. Maar toch. Ik heb het graag een beetje onder controle.

Terwijl er honderden dingen zijn die ik beter zou kunnen doen met m’n tijd. Wat zou ik toch blij zijn als straks alles geverfd was en er spic en span uit zou zien. Bij wijze van spreken zo mooi dat er minstens twee jaar niets hoeft te gebeuren. Maar ja. Als je alle tijd hebt, heb je morgen ook nog. En overmorgen. Ik begon nog zo dapper, maar helaas, de laatste tijd ontbreekt de spirit. Maaltijdplanning, online boodschappen doen, opruimen, koken, de tuin, Nederland in Beweging en alle andere dagelijkse klusjes kosten me eigenlijk al meer dan genoeg tijd en energie. Ik ben wel stiekem jaloers op de overbuurman, die een partij hout heeft laten bezorgen waar ie vast weer iets heel moois mee gaat doen. Best benieuwd… straks toch even appen of ik de tussenstand te zien kan krijgen via WhatsApp.

 

Daarbij is het nog steeds Pasen vandaag, dus dan heb je normaliter ook altijd vrij, waarom nu niet? Lekker roereitje zo meteen, croissantje erbij en een extra hele dag vrij. Lekker niksen. Morgen begin ik. Eerst met het maken van een plan en daarna wordt het aanpakken geblazen. Ik wil wel een beetje trots op mezelf kunnen zijn na deze periode. Een haalbaar plan natuurlijk, dat wel. Mezelf kennende heb ik zo een waslijst klaar van hier tot aan de volgende feestdagen. Ach… wie weet…

 

Maar vandaag met Pasen mag ik lekker leuke dingen doen van mezelf. Jij ook? Toevallig stuurde m’n vriendin een hele voorstelling van Steef de Jong, de grote operette-fan. Hij bedenkt en speelt niet alleen een hele voorstelling in z’n eentje, maar heeft ook fantastische decors, die ingenieus in elkaar zitten. Allemaal van karton. Ken je hem? Heel anders dan alle andere cabaretiers. Deze hele voorstelling staat nu gratis online omdat er geen theaters open zijn. Mocht je het leuk vinden, hou dan zijn site in de gaten voor als straks de theaters weer open gaan.

 

Heel veel plezier ermee. En als je het allerlekkerste roerei ooit wilt maken, doe dat dan zoals Johannes van Dam (ken je hem nog?) het deed: in een klein pannetje lekker veel boter, op laag vuur losgeklopte eieren erbij, blijven roeren en als het bijna stolt metéén een klots crème fraîche erdoor samen met de eventuele vulling, zoals snippers gerookte zalm en fijngeknipte bieslook bijvoorbeeld. Zout en peper erdoor en snel van het vuur, zodat de boel nog smeuïg is. MJAM!

 

Fijne Paas. Hou je haaks en veilig. En ook nog maar eens het aller-, allerbeste voor iedereen in ziekenhuizen, in quarantaine, in verpleeghuizen en in eenzaamheid. Ik denk aan je.

 

Liefs,

Franska

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska