Help,

ik vertrek morgen al!

 

Wat moet je doen als je in de verste verte niet bikiniklaar bent en nog maar een paar dagen hebt? Ik weet het inmiddels…

 

 

Of ik zin heb om deze week naar Marbella te komen. Onverwacht berichtje van een van mijn beste vriendinnen die daar een heerlijk huis heeft. Al zo’n dertig jaar met stip een van mijn favoriete logeeradressen. Een ‘offer I can’t refuse’ dus. Zeker nu mijn dochter het pand sinds een paar dagen definitief verlaten heeft en ik behoefte heb aan wat oude vertrouwde gezelligheid om me heen. Een vriendin die me door en door kent. ‘Wat fijn, graag’ app ik dan ook terug.

 

Om me vervolgens de halve (zeg maar rustig de hele) nacht grote zorgen te liggen maken. En in het donker is alles natuurlijk ook nog eens vele malen zwaarder, ik bedoel erger. Dus de volgende ochtend weet ik het zeker: ik kan niet gaan. Onder de douche bedenk ik wat ik haar zal appen. Beetje verdrietig ben ik er wel over, maar ja…

 

Mijn haar zit next level achterlijk, maar dat heeft hier niks mee te maken

 

En ineens word ik wakker, ik kijk in de spiegel en vraag mezelf of ik wel helemaal lekker ben. Hoezo kan ik niet gaan? Meen ik nou serieus dat ik mezelf deze zonnige dagen ga ontzeggen? Om de ronduit belachelijke reden dat ik in de verste verte niet ‘bikiniklaar’ ben? Dat is toch te triest om waar te zijn?

 

Ik zet mijn struikelblokken voor mezelf even op een rij:

  • Afvallen gaat me never nooit meer lukken in die paar dagen. Dat zorgt nog even voor een instant paniekaanval, maar is natuurlijk ook wel lekker rustig.
  • Na, door mijn borstkanker, vorige zomer geen zon gezien te hebben, ben ik serieus witter dan wit. Nog nooit zo wit geweest. Zonnebank is geen optie meer, zeker niet na het verhaal dat ze ze in België willen gaan verbieden.
  • Mijn badpak en zomergarderobe zijn, hoe zal ik het zeggen, ook wat gedateerd, maar ik heb geen tijd om voor vertrek nog uitgebreid te gaan shoppen. Scheelt ook weer geld.
  • Mijn haar zit next level achterlijk, maar dat heeft hier niks mee te maken.
  • Ontharen is zo gepiept, want door de bestralingen doet een van mijn oksels zweet- en haartechnisch niet meer mee.
  • En ik kan altijd mijn sauna-mindset-truc nog uit de kast halen: doen alsof ik een zwevend hoofd ben…

 

Voor ik me kan bedenken, boek ik een ticket.

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl