Ik begin een praatprogramma

 

Frits ziet het al helemaal voor zich: elke ochtend een beetje gezellig kletsen met gezellige mensen, en dan kokerellen.

 

Mensen, meer in het bijzonder vrouwen, jullie Fritsje heeft een idee! Dat heb ik weleens vaker, een idee, ja, nog geen anderhalf jaar gelegen had ik er ook een: hoe ik Mia, dat hautaine ding van hiernaast, gegarandeerd kon versieren. Beetje dom dat ik het toen niet heb opgeschreven want de andere dag had ik geen idee meer dat Fritstijd dat idee was.

 

Maar nu schrijf ik het wel op: Fritstijd! ‘Fritstijd’ wordt een dagelijks programma in de ochtend waarin ik in een gezellige setting gezellige mensen ontvang en met die mensen gezellige onderwerpen bespreek. Zo ontvang ik bijvoorbeeld Koningin Elizabeth en samen babbelen we dan over lingerie (en waarom dat nog best kan als je negentig bent), scheef zittende, schurende beha’s (ook bij een koningin een dagelijks probleem) en andere vrouwendingen. En aan het eind gaan we gezellig kokkerellen, in dit geval het favoriete ontbijt van Elizabeth:

 

  • Acht roereieren
  • Vier worstjes
  • Zes plakjes bacon
  • Een kopje slappe thee met warme melk
  • Tot slot: een glaasje gin gemengd met een zalig Dubonnet-wijntje en een schijfje citroen voor de nodige vitamientjes.

 
Ja, met zo’n ontbijtje wordt elk mens gezond negentig! Er zijn natuurlijk nog wel wat dingetjes op te lossen; zo kan ik niet koken en trouwens ook niet praten, wat wel lastig is voor de gastheer van een praatprogramma, maar zoals mijn wijze vader altijd zei: ‘Frits, een probleem is nooit te groot of je kunt het wel negeren.’

 
Nou ik toch bezig ben met fijne, gezellige mediaconcepten: ik zie ook wel toekomst in een magazine dat Frits heet en dan met elke maand jullie eigen Frits in een andere uitdossing op de cover! Wel gedurfd, je eigen naam geven aan een tijdschrift, dat is volgens mij nog nooit vertoond, maar het zou wel eens een groot succes kunnen worden. Hé, nou komt ineens weer in me op hoe ik Mia, dat hautaine ding van hiernaast, gegarandeerd kan versieren. Frits wordt met zijn tv-programma en zijn eigen magazine een BK’er, een Bekende Kater. Dagelijks staan er tientallen poezen voor de deur die een glimp van me willen opvangen en dat maakt Mia dan weer stinkjaloers, want zo zijn vrouwen. Toch? En dan play ik een tijdje hard to get, maar ook weer niet te lang natuurlijk en daarna leven we nog lang en gelukkig en vooral: heel gezellig met z’n tweetjes.

 

Zo zeg, ik word moe van al die ideeën. Ik ga de rest van de dag op de vensterbank doorbrengen, lekker humeurig naar buiten staren, een beetje tot mezelf komen en snel al die ideeën uit mijn hoofd wissen. Herkennen jullie dat, zo’n man met veel plannen, maar uitvoeren, ho maar? Ja, daar zijn er nogal wat van. Misschien hebben jullie zelf wel ’s avonds zo’n exemplaar op de bank zitten. Is daar wat aan te doen, aan zo’n slapjanus? Hier weer eens zo’n verstandig, bruikbaar antwoord van jullie altijd nuchtere Fritsje: nee.