Iets vergeten voor Moederdag? Ga samen shoppen

Dit weekend is Moederdag, of is dat je misschien ontgaan? Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit soort data nog weleens kan vergeten…

 

 

 

En daarom doe ik de laatste jaren niet meer echt aan cadeautjes (op een bloemetje na) maar ga ik liever samen iets doen. Zo vaak zie ik mijn moeder ook weer niet, dus wat quality time is mooi meegenomen! Dit jaar staat een dagje shoppen op de planning. Mijn moeder en ik hebben absoluut niet dezelfde smaak, dus in de juiste combinatie van winkelaanbod ging de meeste voorbereiding zitten. Daarnaast vindt ze dat ik altijd véél te veel geld uitgeef aan kleding, dus ook daar moest rekening mee gehouden worden. Maar mijn keuze hing voornamelijk af van onze gemeenschappelijke liefde: die voor korting.

 

Want shoppen met korting is wat wij het allerliefste doen. Daar maakt mijn vader ook vaak grapjes over; mijn moeder en ik hebben nogal de neiging om onze korting dan als ‘winst’ te zien. Het maakt niet uit hoe vaak hij ons vertelt dat het echt iets anders in elkaar steekt, voor ons gevoel verdienen we met die korting een hoop geld. En daarom wordt zondag ook een tóp-Moederdag, want we gaan winkelen bij Amsterdam The Style Outlets.

 

Dit is een heerlijke outlet net buiten Amsterdam (bij Halfweg) met topmerken als The Kooples, Karl Lagerfeld, NA-KD, Möve, Betty Barclay en veel, veel meer. Zo wil ik graag een nieuw paar sneakers bij Skechers scoren en weet ik dat een pan van Le Creuset al héél lang op de verlanglijst van mijn moeder staat — en die vind je ook bij Amsterdam The Style Outlets.

 

Kortom, mijn moeder en ik gaan zondag winst maken. Zelf ben ik al vaker bij deze outlet geweest (en met volle tassen weer thuisgekomen) en ik was er zo lyrisch over dat ik al vaker de vraag kreeg wanneer ze nou mee mocht. Nou mam, dit weekend gaan we een dagje uit. Voor het jaarlijkse bloemetje wordt gezorgd, want die krijg je 7 en 8 mei uitgedeeld bij Amsterdam The Style Outlets, en ik trakteer op een fijne lunch bij Anne & Max. En we gaan shoppen. Heel veel shoppen.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer