Iemand een kopje koffie?

 

Ken je dat? Zit je op je werk en heb je trek in koffie. Dan vraag je natuurlijk of je collega’s ook een bakkie willen. En zo lopen jullie tijdens de werkdag allemaal wel een keertje naar de koffieautomaat. Of ben jij de juffrouw Jannie (uit Debiteuren Crediteuren) van de afdeling? Weet je nog?… ‘Goeiesmorreges’
 

Maar er is altijd een collega die haar snor drukt nietwaar? Zo een die wegduikt bij het volgende rondje. Toevallig net even naar de printer moet. Of doodleuk zegt dat ze geen trek heeft, maar eigenlijk gewoon geen zin heeft om voor iedereen wat te halen.
 
Daar heeft app-ontwerper Sebastiaan Pasma iets op bedacht. Hij heeft de kantoorroulette-app ontwikkeld. Een soort digitaal rad van fortuin dat automatisch iemand de beurt geeft voor de volgende ronde thee en koffie.
 
De app is gratis op je computer te downloaden en werkt echt super-simpel.
 

Screenshot van de app Kantoor Roulette © Kantoor Roulette / AD

 
Samen met je collega’s meld je je in deze app aan en geef je aan wat je graag wil hebben. En dan stiekem vol spanning wachten of die ene luie collega nu toch eens aan de beurt is. En het is nog leuk ook. Want even een koffiebreak is altijd gezellig. Dus in plaats van stug door te werken aan je volgende stukkie, is er even tijd voor de klets over het weekend of die toffe vakantie die je net geboekt hebt
 
Hier op de redactie is de app inmiddels ook een hit… Zullen we weer een rondje, Danique?

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit