Huh? Dit kost een dagje attractiepark met pubers!

attractiepark achtbaan fb

 

Wil je met je pubers een leuk dagje uit dan moet je wel met iets gaafs uit de hoek komen. Maar mijn hemel wat is het duur om naar een attractiepark te gaan.

 

 

 

Liggen ze bij jou ook al dagen lamlendig op de bank met hun telefoon aan hun hand geplakt? Hoog tijd om eens iets leuks met ze te ondernemen en dan moet je als moeder wel een beetje leuk uit de hoek komen om ze enthousiast te krijgen. Liefst met iets wat heel hard gaat en behoorlijk eng is. Ben je dus van plan om een dagje met je pubers naar een pretpark te gaan, maak dan je borst maar nat want dat is niet goedkoop. Maar als je het een beetje handig aanpakt kun je best een boel geld besparen. Ik heb de toegangsprijzen van de vier grootste attractieparken even voor je op een rijtje gezet + een paar tips om aan goedkopere tickets te komen.

 

*Kosten op basis van toegang voor twee volwassenen en twee pubers

 

Efteling

Als je in de zomervakantie overdag komt betaal je met je gezin inclusief parkeren €184,- voor de toegang. En dan komt er nog €12,50 bij voor het parkeren. Maar wil je een snel rondje doen en alleen de grote attracties doen dan kun je wel kosten besparen. Tot 4 september kun je namelijk terecht voor een avondbezoek van 18.00 uur tot sluitingstijd. Dat kost voor vier personen €100,-.

 

Via de website van de NS kun je met de ‘Spoordeelactie’ ook naar de Efteling. Dan heb je de toegangskaartjes, een goedkoop dagretour tijdens de daluren naar Den Bosch of Tilburg + de bus naar het park. Dat kost voor z’n vieren dan €232,-. Misschien niet eens zo’n gek idee met de huidige benzineprijzen.

 

Duinrell

Koop je de kaartjes voor het attractiepark online dan betaal je afhankelijk van de dag met z’n vieren tussen de € 78,- en €91,80. Aan de kassa kosten de toegangskaartjes meer. Hier zit geen toegang tot het Tikibad bij. Wil je dat wel bezoeken dan zijn de kaartjes uiteraard weer duurder. Parkeren kost € 12,- per auto.

 

Walibi Holland

Ook bij Walibi zijn de toegangsprijzen variabel en betaal je met je gezin in deze zomervakantie tussen de € 134,- en €152,-. Koop je een zogenaamde Familydeal, die geldig is voor 4 personen, dan ben je goedkoper uit.
Het parkeren van je auto kost €9,50 per dag.

 

Ook voor Walibi heeft de NS het zogenaamde Spoordeeluitje dat tot en met 31 augustus voor 4 personen €228,- kost. Dat is dus inclusief de treinkaartjes voor de daluren en de busrit van en naar het park.

 

Attractiepark Slagharen

Hier kun je je slag slaan, want de prijzen variëren voor z’n viertjes van €58,- tot €130,- afhankelijk van je gekozen dag. Bestel je 5 dagen of langer voorafgaand aan je bezoek online je tickets dan ontvang je korting op de kassaprijs. Voor het parkeren ben je €10,- kwijt.

 

Je moet er een beetje geluk bij hebben maar als je een beetje oplet kun je via de website van Vakantieveilingen goedkope tickets scoren voor Slagharen of Walibi.

You’re welcome!

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit