Houd jij van McDonalds?

 

Dan heb ik nu ontzettend goed nieuws voor je. 

 

Ik kom er niet vaak, maar áls ik er dan een keertje ben, ga ik he-le-maal los. Dan ga ik niet alleen voor de frietjes, nee, dan komt er een grote aardbeien-milkshake of McFlurry bij, een hamburger, drie potjes frietsaus… Gewoon de hele bende. Soms zou ik zo graag een Happy Meal willen bestellen. Maar daar voel ik me langzamerhand toch een beetje te oud voor. Helaas. 

 

Nu blijkt uit onderzoek dat ik er vaker naartoe zou moeten gaan. En misschien jij ook wel, of je man, je vader, broer, of zus. Gewoon met de hele familie. Want, die oh-zo-fijne Mac, die zorgt er gewoon voor dat je een dikke bos haar blijft houden. Huh? Wat? Ja, je hoort het goed. Er zit een soort chemisch goedje in de frituurolie van McDonalds die ervoor zorgt dat je minder snel te maken hebt met haarverlies. 

 

 

Hoe zijn ze hier überhaupt op gekomen? Wie heeft dit bedacht? Is de hoofdonderzoeker Juni Fukuda soms McDonalds-verslaafde en had ‘ie een goed excuus nodig om elke week naar de Mac te gaan? ‘De Mac is goed voor me, want ja, dat haarverlies, daar ga ik nooit problemen mee hebben.’ 

 

Is het niet belangrijker om onze tijd en geld in nuttigere onderzoeken te steken? Ik vind het maar weer een raar verhaal. Proberen ga ik het ook niet. Ik houd het lekker bij één of twee keer in het jaar. En als ik dan een keer te maken krijg met haarverlies zal ik het onthouden. Maar tot die tijd blijf ik er ver vandaan.