Hou vast die zomer­kleur op je huid!

 

Anita: ‘Al jaren ben ik niet meer aan het ‘bakken’ in de zon, maar met een beetje kleur op mijn huid zie ik er in de zomer echt beter uit. Gewoon door de zomer en het buiten zijn krijgt je huid al een mooiere tint. Het liefst hebt ik zo’n ‘cappuccinokleurtje’, zeg maar. Ik moet trouwens al best moeite doen om zo’n kleur te krijgen, dus dan wil ik die ook wel zo lang mogelijk vasthouden.’

 

9 tips om zo lang mogelijk van je zomerse kleur te genieten.

 

1 Smeren

Je huid heeft veel vocht nodig, dus smeren, smeren, smeren. Als je huid te droog is, krijg je van die witte schilfers en die laten je huid direct lichter lijken. Ook de kans op vervellen is kleiner als je veel smeert.

 

2 Kort douchen

Water droogt de huid uit, dus blijf niet te lang in bad liggen of onder de douche staan. Warm water droogt meer uit dan lauw of koud water, dus een lauwe douche is beter. Dagje sauna misschien even uitstellen en vermijd zwembaden: chloor is echt superslecht voor je huidskleur.

 

3 Eet je bruin

Vroeger zeiden ze het al: van wortels eten word je oranje. Door het eten van veel groenten en fruit met bètacaroteen blijf je langer bruin. Denk aan mango, abrikozen, meloen, wortelen, spinazie en zoete aardappelen. Dit antioxidant geeft je huid een gezonde kleur.

 

4 Water drinken

Veel water drinken is goed voor de huid. Niet alleen verbetert veel water drinken de doorbloeding, je huid wordt ook gezonder. Hydrateren van binnenuit, zeg maar.

 

5 Scrubben

Je denkt misschien dat met srcubben die bruine tint verdwijnt, maar die mooie kleur blijft dan juist langer. Sowieso is het goed om te srubben voordat je de zon in gaat, maar ook erna is het goed. Gebruik wel een milde srcub, ongeveer een keer per week, zo verwijder je de dode huidcellen en blijft je huid stralend.

 

6 Scheren in plaats van waxen

Waxen, harsen enzovoort is misschien voor jou de fijnste manier om te ontharen, maar behalve de haren worden ook een aantal huidcellen meegenomen. Dus als het lukt, kun je aan het einde van de zomer beter scheren dan waxen.

 

7 Supplement

Je kunt je bruin eten, maar wie weet vind je het wel veel handiger om een pil te slikken. Er zijn pillen (supplementen) met veel bètacaroteen die ervoor zorgen dat je huid een stralende teint krijgt.

 

8 Bruin zonder zon

Het bijhouden van je teint met een beetje ‘bruin zonder zon’ is makkelijker dan een witte huid bruin maken. Je kunt een ‘zelfbruin-bodylotion’ gebruiken of een zelfbruiner onder de douche, dan is het effect nog natuurlijker. En je ‘golden glow’ blijft veel langer zitten.

 

9 Fake it

Combineer je bruine met witte items. Als je een witte (of lichte) blouse draagt lijk je bruiner, maar ook als je een whitening tandpasta gebruikt zodat je tanden witter lijken, lijkt je huid vanzelf bruiner. Met lichte plukjes in je haar werkt het ook.

 

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars