Hooikoorts met Kerst

 

Als je zwager of schoonzus een flinke hatsjie of hatsjoe over tafel laat gaan bij het kerstdiner, dan heeft ze daar een hele goede reden voor. 

 

 

Sniffen, snotteren en snuiten, het staat hoog op mijn heimelijke irritatielijstje. Ook al is het buitengewoon mensenlijk en doe ik het zelf ook. Soms dan zit het wat hoger in mijn zone aan irritaties. Daarom moet ik me dit jaar uitermate goed voorbereiden op het kerstmaal. Het is dit keer niet het koudje wat opsteekt bij dezen en genen, maar een vroegtijdige hooikoorts. En ik maak géén grapje. 

 

In oktober en november zaten we er wat te warmpjes bij. Dat pak sneeuw deed ons denken aan de winter, maar nu schiet de temperatuur weer omhoog. Geen vijftien graden met kans op het terras, maar in ieder geval ver boven het vriespunt. Volgens bioloog Arnold van Vliet kan het daarom zomaar zijn dat de hazelaar van het pad raakt en gaat bloeien. Waardoor de hooikoortspatiënten de pineut zijn. Wens ze dus maar een extra gezondheid toe, want dat is wel op z’n plaats. 

 

 

 

Door: Adeline Mans

Chef redactie Amayzine