Hoogste tijd voor een goede salade?

 

Maartje: Vers van de Nederlandse pers: The Foodmaker. Al bekend in België en klaar om ook ons land te veroveren, te beginnen in de Hofstad in een prachtig ruim pand vlakbij Den Haag Centraal. Wat? Good food only, uiteraard, maar dan wel erg lekker en zeker niet alleen voor ‘fitgirls’. Gewoon gezond en voedzaam voedsel, to stay or to go, dat is waar The Foodmaker voor staat.

 

 

The Foodmaker heeft een fikse schare bekende en minder bekende fans. Tennisster Kim Clijsters bijvoorbeeld, en wielrenner Tom Boonen. Beide zweren bij the Foodmaker. Waarom? Vanwege het eerlijke poespasloze eten dat er bereid wordt. En dat dan heel erg lekker. Eigenaar Lieven is een gepassioneerd kok en verbouwt het gros van zijn ingrediënten zelf. Onbespoten en puur (de opa van Lieven was groenteboer, het zit hem in het bloed). Moeders helpt met recepten, en ook de Vlaamse chef Edwin Menue staat Lieven bij.
Bij binnenkomst in Den Haag loop je meteen tegen de grote salad bar aan, een walhalla voor al wie salades blieft. Hier kun je scheppen tot je een ons weegt en de verse pasta’s en salades zijn om te smullen. Vergeet de dressings niet, die zijn op basis van yoghurt. Neem je aanwinsten mee voor onderweg of maak een keuze uit de vele kant-en-klaarmaaltijden uit de koeling. Ze hebben veel, van samengestelde salades voor een energy boost tot rijkgevulde curry’s om thuis op te warmen. Heerlijke soepen (de Thaise kippensoep, amai!), een ruime keuze aan ontbijt (nog even snel op weg naar de trein), zoetigheden (van mueslirepen tot brownies) en gezonde sapjes en infused water met bijvoorbeeld komkommer en dille.
Liever blijven? Kan ook. Het design van The Foodmaker is modern en eigentijds, met een vleugje art deco. De salad bar is de grote eyecatcher, maar de rest van het interieur doet daar niet voor onder. De vloer is, hartstikke verantwoord, van bamboe, links kun je zitten aan een lange tafel en pluk je zelf van de verse kruiden en eetbare plantjes op tafel om je gerechten af te toppen, rechts zijn leuke mintkleurige zitjes en groene banken met marmeren tafeltjes om neer te strijken met je laptop. En dan is er ook nog een leuke trapsgewijze zithoek met kussentjes. Of het nog leuker kan? Yep. Je kunt er ook nog een potje tafeltennissen.

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.

Fotografie: Homepage sfeerbeeld, Bete Photography